xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: 2009

Followers

Thursday, December 24, 2009

KAMI in Memory ;)

Bila lihat tajuk entri saya yang lepas "BILA AKU SUDAH TIADA'.. kenangan lama mengusik jiwa...ceh wah...hehe..Takda la...cuma saya teringat saya pernah dedicated lagu ni untuk sahabat sahabat saya masa itu..Almaklum la before nak grade..masa itu sem terakhirku di uia dan lagipun saya mau ke India untuk training kat infosys.. so sebagai kenangan untuk tu saya bg masing2 satu keychain n siap tampal lagu itu "bila aku sudah tiada"..
Lagipun saya memang peminat Hujan masa itu ..hehe ;)

ok ok berbalik kepada cerita tadi..erm saya nak cerita apa sebenarnya ni..ok la the main point is...saya teringat sahabat sahabat saya..dulu saya gelar geng kiteorang "KAMI"..ceh nak tiru cite KAMI la tu..wahaha..namun sekarang tak lagi seperti dulu.(-_-').Semuannya dah ada komitment masing2 and dah ada kehidupan yang lain..Time change People change..

Anyway,to korang sume ma,yana,sya,lizet,wawa,bawang,ameng,yot,dauh, neng,surip,anjang,paktam..all the best...even macam macam dah berlaku antara kita sume..kita buang yang keroh amik yang jernih ok x? ala aku tulis ni pun depa x bace punyer...hehe

whatever pun life must go on.. no turning back k..nak upload gambar KAMI la ..haha nanti Bila Aku Sudah Tiada di bumi Malaysia ini leh la depa tengok..hehe

Sunday, December 20, 2009

Bila Aku sudah tiada

hehe saya layan idola kecil 2..tapi minggu ni lain sket..sebab idola kecil ku dah terkeluar last week...sape lagi adik fienaz yang bersuara husky dan mempuntai perwatakan yang menraik...memang ada pakej la adik ni..ishk2 macam mane entah die boleh terkeluar..saya suka adik ni sebab die ni optimistik... bila si aliff tu tanye.." fienaz nervous x?mcm mane fienaz hilangkan persaan nervous tu"... i like her answer " istighfar banyak2"... then bila tersingkir dari idola kecil...die sentiasa cool..then redha dengan keputusan ... and dia sempat berpesan kat kawan2 die yang lain " setiap yang berlaku pasti ada hikmahNya"....wah sungguh kagum dengan fienaz..hopefully die dapat masuk kembali ke Final.....hohohoho
video

Saturday, December 19, 2009

ANDA BOSAN?

saya sangat bosan
bosan
bosan
dan
bosan
sebab tak tau
nak buat ape
(*_*')v


cepatlah idola kecil 2 start..huhuhu

Sunday, December 13, 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest

Hehehe seperti yang di war warkan dalam entry yang lepas...saya sebagai salah seoRang supporter pada "BLACK & WHITE PHOTO Contest" .. pikir pikir gak ni nak letak gambar ape...hahaha bila pilih gambar gambar berkaitan saya memilih gambar yang sungguh unik ini...



unik x? siapakah artis di dalam magazine itu? hehehe...anyway korang yang tak masuk contest ni lagi mai la masuk.. biar Cik Ezzan kita menjadi bertambah pening ok...(*_*)v

Macam mana nak masuk ???? meh saya copy n paste syarat2nya


  • create an entry (bukan Sticky Entry) with the title BLACK & WHITE PHOTO Contest. tidak perlu elaborate panjang lebar because i myself kalau nak masuk contest tak suka buat entry yang bercerita. sebenarnya kalau takat hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :)
  • upload ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF. ye gambar DIRI ANDA SENDIRI yang hitam putih yuk and leave a comment on this post that will directly link back to your post.
  • copy the above logo and paste it on your entry and please...link it back to this entry ye kawan-kawan :D (oh ye, you might want to resize the logo to fit your column size. sebab photo ni saya upload guna photobucket!)
  • this contest ends on 31st December 2009.
  • Senang je kan... So apa lagi...Jom la join contest ni... ;)

    Teater Natrah Best

    Semalam saya tengok teater..first time tu..hehehe best sangat..aim saya lepas ni nak tengok teater lagi..huahuahua tapi nak seat yang mahal sket..hehehe tapi ok je semalam cume saya yang rabun tak berapa nampak...memang mantap lah pelakon teater Natrah...saya sangat kagum ok...syabas la.."i adore u all" .. :D

    Anyway my housemate cik syasya telah pun selamat berangkat ke singapura.. take care dear...don't miss me ok.. sunyi la saya minggu ini..takpe da biasa dah...hahahahaha

    oh tinggal beberapa hari je lagi nak habisnya tahun 2009...2010..wow cepatnya masa berlalu..tahun depan azam saya bila ditanya pasal umur saya akan cakap terus 26 tahun ...hokhok da tua da ;)
    Ini disebabkan pada tahun ini saya asyik jawab saya berumur 24 tahun disebabkan bulan nov tak sampai lagi...namun telah menjadi habit bulan 12 pun nak ngaku 24 tahun...ishk ishk..malu2... but forget it...age is a juz a number ok...(someone told me..)

    Tibe tibe disebabkan saya menonton teater natrah ...saya da jatuh suka kat Mansor Adabi...hohoho i adore u more ok..pengaruh cerita natrah...hehehe (^_^)v
    suke tgok die pakai spek..hohohoho dari mata turun ke hati ni...aish aish ayu behave urself...

    ok ok tadi saya bermimpi..da sedar da balik ni...hahahaha ok la takmo update banyak2 nanti korang malas nak bace..;)

    Thursday, December 10, 2009

    Anjakan Paradigma

    Mulai arini, saya nak buat satu anjakan

    paradigma..cehwah anjakan inda...kalau

    kamu semua perasan diatas perubahan

    ni...kamu sememngnye seorang yang

    teliti...ahaks...

    ok lagipun lama dah saya tak update blog

    ni..kesian kat applecute ni...hehe lame

    da owner die tak kemaskan die...

    anyway di entry ni saya nak promote satu

    contest ni..kawan saya yang bernama ezzan

    yang anjurkan..so siapa2 yang berminat

    untuk join silakan lah ye... hehhe
    sila klik ini.....Ezzan



    ok la setakat ni saje yang dapat saya

    updatekan... Yeay esok saya cuti...(*_*)v

    Wednesday, November 25, 2009

    Bersikap Serius untuk Dipercayai ?

    Susahnya nak dapat kepercayaan orang kan..i ni bukannye apa..i tak suke stress n buat orang keliling i pun ikut stress...thats y i suke gelak2..tapi pada pandangan orang lain i ni macam tak boleh diharap.. i perasan gak i tau benda tu tapi i tak reti nak explain sebab i ni memang menggelabah orangnye..huhu...i perlukan masa untuk memastikan benda yang i nak jawab tu betul ke tak..i tak kisah if kene marah sebab dah biasakan hehe (rekrut sebulan tu) tapi i akan sedih bile orang tu cakap2 belakang tentang i..sedih wo...

    tapi takpe..sabar itu ajaib ;)


    Lately, ramai orang orang di keliling i diselubingi virus sedih.. sabar yerk korang..Masing2 ada dugaan dalam hidup.InsyaAllah , mungkin hari esok lebih baik dari hari ini..ok...show girl power k ^_^

    ada satu malam tu i jumpe member yang lame da tak jumpe... i masih ingat kata2 die..

    "1 hari die fade up, so kita ade 364 hari lagi untuk mencuba..takkan la hari2 die rase fade up kan"

    "kita tak boleh memikirkan yang indah2..so kita perlu bersedia untuk memikirkan -ve side yang bakal datang..tak kan la hari2 kita akan rasa selesa betul x"


    " tak semestinya hari ini kita sedih,esok kita akan sedih gak...hidup ini ibarat roda"


    Tibe2 i teringat quote kat dalam kelas masa tingkatan 2

    "nothing is difficult if we take it easy"

    K...dikesempatan ini i nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha semua ^_^

    Sunday, November 15, 2009

    18 Hours To go....

    hohoho tinggal 18 jam lagi je nak keje..zaman study yang ku rindui..zaman yang tiada nak pikir masalah2..ada masalah pun tak la berat2..thats y la ramai yang kata lebih best study dari bekerja..tu lah masa belajar plak kate lebih best bekerja.. hukhuk..
    mesti en. stress datang kembali next week.. ye la 2 weeks da i tak masuk ofis.Kenapa la makin hari my level of confidence makin turun ek...arggghhhh tak sukenye rasa macam ni..sebab mungkin i da takde "moral up" kut..ok la whatever pun i nak gune kan sepenuhnya 18 jam yang i ada..(^_^)

    Friday, October 23, 2009

    Menjaga Hati

    Mengapakah sesebuah persahabatan itu perlu menjaga hati..Tapi kadang kadang disebabkan menjaga hati sangat kita perlu berahsia nagn sahabat kita sendiri. Padahal suatu ketika nanti sahabat kita pasti akan tahu..Cuma masa yang akan membezakannya. Namun apabila rahsia itu terbongkar, mesti salah faham berlaku yang akan melibatkan perasaan marah, sedih, rasa tertipu, rasa kecewa dan rasa tidak dipercayai ;O

    Tetapi sahabat yang dirahsiakan itu perlu lah mengerti bahawa sebab apakah perkara itu dirahsiakan( Manjaga hati anda la tu...haha)

    Memang la mudah untuk berkata kata, tapi payah untuk melakukannya betul tak ;)
    Tapi ingatlah,
    Setiap Masalah pasti ada jalan penyelesaian nya
    Cuma jalan itu datang cepat atau lambat je ;)(its about 'masa' again)
    So berusahalah untuk mendapatkan jalan penyelesaian itu
    dan yang paling penting ingatlah
    Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya

    Thursday, October 22, 2009

    Saja Suka Suki

    I really don't understand why i hate this word "hi , boleh berkenalan".. wahaha that feeling come naturally and i will ignoring that person..sorry.. maybe instead of those word i preferred "oit,boleh kawan x?" hehehe sound nice to me ;)

    So guys, which one you prefer if you wanna make a friend? of course la same with me rite..hehe ;p

    Wednesday, October 21, 2009

    Positive

    So sleepy already ma… hohoho somebody save me (ala ala the fray). Anyway regarding to my journey of life, I will never give up. I’m a self motivated person and highly organized with positive attitude and able to work in team (for once again written in this blog ^_^)

    Thursday, October 15, 2009

    10 tahun lagi

    10 tahun lagi i berjanji i tidak akan jadi seperti dia.Ishk pelik la manusia ni .
    semakin tinggi kedudukan kita, semakin kita lupa asal usul kita.. (*_*)

    En. stress sila hilangkan diri anda dari sini.. huhu

    Wednesday, September 30, 2009

    SEPI

    Sajak Filem Sepi

    Bisikku pada bulan
    Kembalikan temanku
    Kekasihku, Syurgaku

    Tanpa dia
    Malam menemaniku
    Sepi memelukku

    Bulan jangan biar siang
    Biar alam ini kelam
    Biar ia sepi
    Sepertiku


    Malam tadi i baru 1st time layan Filem Sepi...dengar orang lain cakap best...so layan la...

    tapi bg i ade 2 part yang i tak berkenan sangat
    1)part Adam: sian kat nasha sebab jadi orang yang hanya diperlukan bila time dikecewakan..
    2)part Sufi: hohoho sian kat Rizman...jadi suami yang tidak dicintai oleh isteri....


    Maybe inilah yang berlaku dalam kehidupan yang ingin diketengahkan oleh penulis cite ini kan...^_^

    Petani Moden

    Assalamualaikum and salam sejahtera to u..hehe I was not update this blog for a long time...wow speaking London plak i ni.. Anyway i lately da jadi petani moden..hoho balik je keje i terus jenguk kebun i...bukannya ape risau takut tanaman i mati... hohoho nanti i yang rugi sebab kene beli tanaman yang lain...
    lagipun housemate i , si syasya n si mama tu pun sibuk ngan kebun depa..kami berlumba lumba nak compete each other...jom la menanam ^_^

    p/s: i sedang bercerita pasal farmville di facebook ni... ;)

    Friday, September 18, 2009

    Salam Aidilfitri

    Salam All...

    Lately...nak update blog tak terupdate update ..hehehe
    k la i juz nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri to all Muslimin n Muslimat sekalian
    Maaf Zahir dan batin if i terbuat salah directly or indirectly..Kire 0-0 ok?
    hari ni i n si cibi nak balik beraya ni.. wa wa wa saya xde baju raya lagi,,, saya tak tukar duit raye lagi.... hohoho sedih sedih...dulu mase kat oas, i ummu ezzan zieda n effa excited pergi bank awai2 tukaq duit..nama 2 yang tak disebut tu ex dd n linda mase ni tak join oas lagi..hehe..
    tapi kini i hanya la pekerja baru yang skema..di mana i punye office our 8.30-4.30.. so tiada rest..so x berani la nak keluar ...^_^


    k once again Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin ;)

    tulus ikhlas dari
    -Siti Mas Hidayu aka LJ-

    Friday, September 11, 2009

    Blog Terakhir Tentang Kamu

    Rupanya
    ===========

    Ini rasanya dikhabar berita duka
    sakit..
    ini rasanya disedar cerita nyata
    pedih…
    dunia berputar
    semuanya samar
    hebat sungguh penangan si penyamar

    Rupanya
    suria itu milik si bulan
    pelangi itu tempatnya di awan
    bintang pula hanya peneman
    di kala hati sedang rawan

    Rupanya
    ada yang lain dihatinya
    sedang memilih, mencatur masa depan bersama
    benar seperti yang kujangka
    di dadamu berselirat kasih untuknya

    Rupanya
    senyum itu racun berbisa
    mengalir kejam di urat nadi segala
    sakitnya dada menahan si air mata
    jangan menitis, tolong…
    hanya itu maruah yang tersisa

    jantung terhenti
    hati terhempas, hancur berkeping-keping
    ingin kukutip kembali
    sayang…kutahu itu tak mungkin

    Ingin aku teriak
    ingin aku sumpah seranah
    tapi… bukan kamu yang salah
    tak pernah berjanji setia
    jauh sekali mengaku cinta
    mengapa harus disalahkan pula?
    langkahmu bijak wahai jejaka
    sehingga aku terleka
    berharap kau beri segala
    sayang dan cinta hanya untukku saja

    Dengar ini
    simpan saja kata maafmu
    simpan saja senyum pura-pura itu
    simpan saja pandangan simpatimu
    mahu tahu sesuatu?
    semua itu aku tak perlu
    seperti kau tak perlu aku
    kerana…
    jantung hatiku mati di malam itu

    ---by eein--


    eein i cilok u punyer poem.. exactly the same with my situation rite now... ;)Font size

    if u all nak bace poem best2 sila klik name eein..dia sangat bijak bermadah- madah ni..i reti sikit2 je..

    Ezzan thanks sebab bagitau macam mane nak wat garis2 kat perkataan itu..hehehe ;p

    sebenarnya i ada wat satu entri lagi..tapi rasenyer tak sesuai untuk dipublish.. hahaha simpan sendiri sudah.. cukuplah setakat sajak ini..




    Thursday, September 10, 2009

    090909

    I tak tau nak update ape...tapi mahu update jugak..hehehe...best sey 2 minggu ni i cuti ari isnin..thats mean i keje 4 hari je dalam seminggu...this week i training kat kl sentral...huhuhu best la jugak sebab takde la i duduk je kat opis and bace manual2 yang beribu-ribu page tu...Selamat untuk minggu ini ...hehehe

    Training start kui 9 pagi...tapi kui 9 pagi...i baru terhegeh-hegeh cari parking.. pastu da la i bajet kat kl sentral...rupenyer kat tower opposite KL sentral...huhu at least i bersenam gak la pagi2 ni.. pastu da la nak masuk bangunan.. sume access card...zaman teknologi la katakan...hahahaha..i naik level 29... tapi tiada orang.. i tanye staff kat situ..kut2 die tahu..malangnye die pun tak tau.. i pun terpaksa la call boss i.. rupe2nyer kat level 31.. hahaha ape da..bg emel kate level 29 ..tukar venue la plak..

    Tapi nasib baik i jumpe kakak sorang ni keje kar isolatra...training same dengan i..i pun naik n masuk class same ngan die...takde la malu wahaha akak tu tolong beritau sorry sir, we are lost...hehe i'm bla bla from bla bla...da la kami 2 orang je pompuan...hahaha n yang paling penting i la paling muda..ceh perasan sey...tapi memang betui pun... di sebabkan i paling muda... i la paling pendiam... ceh si ayu ni kata aritu mahu berubah tak berubah2 lagi rupenye..^_^

    Tapi itu untuk session pagi aje...time demostration... i ok da... sebab application kan.. Actually NSN ni nak promote product dia.. Tues Sept 8: DFE1000 for partners ,Wed Sept 9: DF1/4 for partners ...So we all boleh test n configure from default value. I pun volunteer nak p configure tadi..hehe at least skarang i da nampak la sikit2....job scope i. ( baru tahu inda)..

    Friday, September 4, 2009

    Reunion + Iftar OAS

    semalam oasian wat reunion... ingatkan i and awe je yang x-oas , tetapi rupe2nyer senior2 x-oas pun ade... Din, adik akim , abg Joe pun ade... Lengkap lah team ESS...cume x-boss tiada...Mr. L..

    Actually i rasa sangat terharu... ingatkan nak berbuka sama sambil hantar novel ezzan yang terlupa di pulangkan...hehe tak sangka pulak wat reunion sekali...hehe thanks to Program Manager kite Ms Ezzan..

    i sampai je da kene perli..jalan "tuk tak tuk tak" :D

    k la ni je gambar yang i sempat snap ...hehe



    me with Ummu yang sudah kurus sejak i xde :D
    sebelah i En RR


    din + Baiti(isteri din), Kirul, Haida, tgn Ummu
    (Baiti tgh buat ape tu .. hehe)



    dd, Awe and separa Linda :D


    Megat, Aida n dd


    ni la pilhan makanan i untuk berbuka



    Haida, laptop Baiti , Dahi Kirul ,Luqman,
    tgn adik akim, and Fahmi


    PM kite..Ms Ezzan


    Ini je lah pic yang i ade... nak tengok pic lain sila klik ke blog ini , ini dan ini :D


    Thanks Korang... even kita semua Jauh di mata tapi dekat dihati ...
    Jangan lupe jemput Kami lagi k ^_^



    Wednesday, September 2, 2009

    Kamu Lagi :p

    Kadang kadang rasa nak mengalah
    Kadang kadang rasa nak menang
    Ishk ishk nak yang mana satu ni
    Mengalah tak bererti kita kalah
    Menang tak bererti kita menang

    Kamu Kamu Kamu Kamu
    Lagi Lagi kamu
    Nasib Baik ada perkataan
    sabar sabar sabar sabar
    S..a..b..a..r


    p/s:Haha tetiba i rasa nak menulis sesuatu..kira sajak ke tu :p

    Tuesday, September 1, 2009

    Iftar

    Hari Ahad yang lepas...Kami decide untuk memasak...ceh maknanye selama ini tidak memasak kah kami? actually start je bulan Ramadhan ni kami prefer p ke bazar...hoho lagipun bazar dekat sangat dengan rumah kami..

    So kami rasa bosan lalu memasak...yeay...lagipun ada tetamu jeputan khas...hahaha ..so ini lah hasilnya ...tada.... ;)


    tempe goreng


    Udang masak lemak cili api


    ulam-ulaman



    Sambal Petai Ikan Bilis




    Ayam Goreng Special(special inda)


    Udang masak lemak cili api di dalam kuali ;p

    Alamak ada 3 juadah yang tiada gambar sayur campur goreng, onde2 or buah melaka and jus tembikai laici... ini gara2 kami sume lambat samapai tetamu pun dah sampai.. tak sempat i nak snap gambar2 tersebut...huhu

    anyway i rase puas berbuka puasa bersama....cume bila i teringat zaman dulu.. rasa sedih sebentar :(


    Happy Independent Day all...

    Friday, August 28, 2009

    Kehidupan Tidak Akan Selalunya Indah

    Lately suka plak mengupdatekan blog ni..hehe after raya maybe i da tak boleh update sangat da..almaklum lah proses migration nak start da..Boleh ke i handle nanti ek.. tak tau la...but yang penting i nak try my best

    i nampak je ganas dari mata kasar tapi sebenarnya i sangat lemah..huhu kenape tak percaya..i pun x percaya ...hahahaha teringat masa kat oas dulu..berapa kali air mata ni tergugur..hehe kate lemah kan.

    mase zaman study dulu,I ingat lagi ada seseorang yang pernah i kenal die benci traffic jem, orang yang menangis, dan dianiayai...hehe i suka part orang yang menangis... i rase die unik masa tu..tapi patut la die benci i...haha sebab i suka buat perkara yang die benci..hehehe whatever pun bagi i sometimes we have to cry to motivate ourself... sorry i tetap dengan pendirian i...
    Maybe bg dia menangis tu orang yang lemah..tapi maybe jugak die jadi lemah tengok orang menangis :p

    Juz teringat kisah dulu2.. tak gitu dd, ezzan n ummu ,i pernah tgok air mata u all....oops kantoi..hehe jangan marah :D...oops Linda pun sama...hehehe

    But to all yang suka menangis...jangan ditahan lepaskan jer..nangis la sepuas hati InsyaAllah u will be better k...("khas untuk syasya..hehehe")


    U all pernah terfikir tak..andai kata satu hari nanti u all hilang ingatan..Hope dijauhkan la tapi incase la perkara ni benar2 terjadi...orang dulu2 pakai diari / gambar nak pulihkan ingatan kembali kan..Tiba2 I rase blog pun boleh memulihkan ingatan.. tul tak? revolusi kehidupan la ni ...:)

    updated --> Tadi yot, bawang, syasya n i p melawat Tuan Wari kat Pusrawi..Dia kene demam denggi + hypertension.. Sian dia..huhu sape2 yang kenal die p la melawat...kat level 7 wad no 3.. Semoga die cepat sembuh..Amin

    Wednesday, August 26, 2009

    Wajah Baru

    Salam All
    Perasan tak ade perubahan pada layout blog ini?
    gambar apple yang cute da takde...hehe tapi yang ni better lg dari dulu kan kan..
    hehe di sini i nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Ms. Ezzan yang baik hati,lemah lembut, sopan santun, bijak, hehe puji melebih plak i ni...hahahaha ;)

    Siapa 2 yang tak pandai macam i nak mencantikkan blog sendiri, leh la book dia..harga dan charge boleh nego..hehehe
    i promote u ni ezzan..Eh korunk, anjurkan la iftar.. t kita leh buka puasa sama2..hehehe rindu la kat u all sume..

    semalam i mimpi kawan i yang merajuk tu dah nak kawan balik dengan kami semua...hehe tapi sekadar mimpi je ...hahaha
    buat salingan sebentar...takpe la mimpi pun mimpi la...hahaha ;)

    Tuesday, August 25, 2009

    Kami sudah Dewasa ;)

    Pernah tak rasa tidor itu penting..
    sejak i di tempat baru ni...i rase tidor itu sangat penting
    apa kes i cite pasal tido pulak ni..hehehe
    saje je nak cite..sebab i perasan rutin mingguan i , asyik tidor aje..
    Last weekend i balik melaka,,,mak i pun bising sebab asyik tidor..nak buat mcm mane
    tengah2 layan cite kat TV, I terlelap..senang sangat...hahahaha

    2 hari yang lepas, ada la member i bitau pasal satu perkara yang menyedihkan..sedih ke?
    Ye la .. dulu kami ibarat isi dan kuku.. tapi skang ibarat mata dan telinga <(")>...di sebabkan satu peristiwa yang tiada kaitan pun dengan kami.
    tapi yang pelik nya kami still sayangkan persahabatan itu..even kawan yang tu buat bodoh je bila kami tegur..
    sekali sekala boleh la..tapi ni dah berpuluh-puluh kali...takkan kami tak bengang kut..huhuhu..senang je dia lupakan kisah dulu2..Last week adalah hari bahagia dia..tu pun die tak bitau kat kami..patut la kami da tak mejadi org yang berkepentingan bg dia...hehe tapi takpe...kami mendoakan satu hari nanti pintu hati die terbuka untuk berkawan kembali ngan kami sume...mcam zaman2 muda2 kami dulu..and hopefully dia bahagia..(to org tu: kami tgok pic ko...memang bahagia sungguh ;) hehe, semoga berbahagia yerk)

    ishk ape yang i da merepek ni...entahlah tapi i nak sangat kami sume kembali pada zaman2 dulu..sebab kami adalah kami..
    cuma memang skarang kami agak regang disebabkan banyak perkara yang berlaku...Time change people change...hohoho ;p

    da setahun da yer kita sume berbuka puasa bersama2..tahun ini mahukah lagi??..(probability 20% jer i rase).. i ingat lagi mase tue adalah birthday kawan kami yang merajuk tue..hehehe ;)

    k la sekian sahaja untuk entri ini.......

    Thursday, August 20, 2009

    Satu Langkah Satu Azam

    Esok genap 3 minggu i kat ofis baru ni..so far so good...cume i rase rendah diri lg la.. korang perasan tak i gune "i" sekarang? hahaha bukannye ape malas nak tulis "aku" ke "saya" ke "uu" ke kan lebih dr satu perkataan itu...sebab malas nak taip banyak- banyak...ok..
    Sekarang ni i da boleh cope dengan environment CME ni..hahaha..Alhamdullilah hari ini lebih baik dari semalam ^_6

    Actually ari Isnin yang lepas, "mem" panggilan kpd GM kami..adakan majlis menyambut bulan Ramadhan..kat restoran ikan bakar belakang istana negara tu...best wo.. sedap makan free...hehehe i ingat i nak drive jer...tp di sebabkan selalu jem n i pun tak bese ngan jalan di situ i follow org ofis i je la... mira n itumpang leesa. abg mi n taufik naik nagn abg zairil.yang lain2 p sendiri2..hahahaha then mase balik baru tumpang abg zairil sebab leesa terus balik subang..

    tu cerita pasai makan2 la kan..today 1st time i p meeting untuk project i kat TNB jalan Bangsar. meeting kui 9.30- 12
    Hoho semalam sangat takut sebab i x bese p sana kan... lagipun cuak la sebab ilmu tak cukup lg.ade kene mengena ke..?
    tp i kate " apa nak jadi jadilah" .. hehe kui 9.15 i da terpacak da kat sana..then kak fairoze call suh i call my boss sebab agm yg patut attend meeting, x jd p.. hahaha thats mean me with my boss je la..

    i diam je mase meeting berjalan....ye la sume org2 hebat tgh berdiskusi..i hanye la engineer yang tiada experience lg.. setakat nak harap theory aje...hahaha takpe2 dalam hati ni berazam(berazam inda) mau belajar nagn orang2 ini...
    tp i gerun plak bile habis meeting my boss ckap macam ni "u da tgok diorang macam mane kan..very aggresif.. so u kene prepare lepas ni..u da tak boleh nak depend kat i da.tomorrow kita discuss k." huhu takut sey...takpe i nak jadikan ini sebagai satu cabaran..

    uu u can do it!! ^_^

    Monday, August 17, 2009

    Entri Tiada Nama

    Moga malam ni terbuka pintu hati untuk melakukan perubahan dalam hidup.

    Ganbate (")v

    Friday, August 14, 2009

    WPU 8064

    Kepada pemilik kenderaan ber no plat di atas.. kelisa berwarna silver.. saya memohon ampun dan maaf... di sebabkan kurang sihat...saya hilang fokus plak arini.
    pada mata kasar saya tidak nampak sebarang masalah di bahagian belakang...(tak tau la sebab saya rabun)..^_^

    p/s jika ada sebarang masalah...boleh contact saya di sini yerk ;)

    Tuesday, August 11, 2009

    Strong

    Hey wake up wake up !!!
    You have to be Strong..

    And always remember that
    Setiap Kejadian pasti ada Hikmahnya..

    Sunday, August 9, 2009

    Kerja


    hoho uu nak updatekan blog as requested by dd n lain2.... hehehe... so far so good...ari ini lebih baik dari semalam... :p

    Hari2 bangun set jam kui 5.30 pagii...tuk 1st warning la... then 2nd kui 6.30.. bangun pagi then tak tido lepas subuh tu sebab kui 7.30 da nk gerak...

    hari2 jam wo...pergi jam balik pun jam...sampai kaki ni krem jerk...
    takde gambar banyak pun juz ni je yang ade atas mejaku skrang...
    k setakat ni la yang boleh di update yerk...hehe







    Mencari Ketenangan

    Kamu hilang
    Saya Mencari
    mencari dan terus mencari

    Kamu tipu
    menipu dan terus menipu
    Hebatnya Kamu
    Tapi
    Saya percaya
    Percaya dan terus percaya
    Bodohnya Saya

    Hey saya realistik la sikit
    saya nak percaya kamu lagi ke
    cukup cukup lah saya


    saya tidak akan mencari kamu lagi
    kerana sekarang saya tahu kamu dah ada dia
    dia yang membuat kamu tersenyum
    Moga senyuman itu kekal selamanya :)


    Tetiba terasa nak ke laut and duduk di tepi pantai sambil melihat ombak...
    Ombak sila bawa perasaan ini pergi jauh dari sini...jauh pun takpe...tapi realitinya ombak tiada

    Tuesday, August 4, 2009

    kehidupan ku yang baru ;)

    mahu update kisah 1st time aku berkerja di tempat baru...oh oh oh...sungguh takut....
    maybe ni baru 1st time aku berpindah tempat keje...aku jumpe kawan2 baru...diorang sume Ok
    cume aku je pemalu sket...muahaha.. malu inda(mesti korang kate mcm ni kan kan kan? ;p)
    bos ak mc semlam dan arini.. thats mean aku takde keje...hohoho sungguh bosan..
    penat la jadi pendiam...tak tau nak cakap kat siapa...sume busy bekerja..
    kan seronok ade nye korunk... hehe takpe2 biasala tu 1st time di tempat keje baru...
    Terima kasih di atas pemberian korunk...
    To sape2 yang aku tak sempat jumper ...ummu,haida, linda, zieda , seri, fazira , kak suri, eein, mintak maaf dr hujung kaki ke hujung kepala.,,halakan mkan minum ,,kire kosong kososng yerk :( sob sob sob
    forget me not tau ;p
    rindu ngan korunk...
    all the best to sume ;)

    Wednesday, July 29, 2009

    Untuk Kamu ;)

    Tuesday, July 28, 2009

    Layan Lagu ni ;0

    Sambil2 wat coding yang asyik error aje ..layan la lagu ni


    Trouble is a friend - Lenka


    Trouble will find you no mater where you go, oh oh.
    No matter if you’re fast no matter if you’re slow, oh oh.
    The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
    Your fine for a while but then start to loose control.

    He’s there in the dark,
    he’s there in my heart,
    he waits in the winds
    he’s gotta play a part.
    Trouble is a friend,
    yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

    Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.
    And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.
    He sees what I see and he knows what I know, oh oh.
    So don’t forget as you ease on down the road.

    He’s there in the dark,
    he’s there in my heart,
    he waits in the winds
    he’s gotta play a part.
    Trouble is a friend,
    yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

    So don’t be alarmed if he takes you by the arm.
    I won’t let him win, but im a sucker for his charm.
    Trouble is a friend,
    yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!

    Oh how I hate the way he makes me feel.
    And how I try to make him leave, I try.
    Oh Oh I try

    Sunday, July 26, 2009

    Blog untuk kamu 2

    Kamu Dekat
    Saya Lari
    Saya Dekat
    Kamu menyepi

    Kejap Kamu Ada
    Kejap Saya Tiada
    Kejap Kamu Tiada
    Kejap Saya Ada


    Hey kamu jangan lah menyepi
    Hey Saya jangan lah lari

    Hadapilah Realiti Hidup Ini ;)

    Yasmin Ahmad telah meninggal Dunia

    If at first you don't suceed, try,try, try, try and try again

    I'm trying to finish my work now
    ;)

    Go go go u can do it

    Dedicated to Ezzan, haida,didi n Luqman ... Never quit,believe in urself !!!


    p/s Title Entry di atas adalah fakta semata2 ...^_^

    Thursday, July 16, 2009

    Final Decision

    Am I making a right decision?

    Nobody knows what will happened in the future.

    So never give up

    And no matter what happened,
    life must go on ;)

    Thursday, July 9, 2009

    Blog untuk Kamu

    Dimanakah kamu?
    Sihatkah Kamu?
    Busykah kamu?
    Tertekankah kamu?

    Hey Kamu jawab lah ;p

    Thursday, July 2, 2009

    Antara Satu dan Dua

    Nak pilih yang mane ni....

    Satu Or Dua ???

    ^-^

    Monday, June 22, 2009

    Aktiviti di hujung minggu ;)

    hujung minggu yang lalu..saya, mama. syasya and ana (adik syasya)..telah menjadi fasilitator untuk Ibadah Kem Anak Soleh di SAR KAFA AL-AHMADIAH...sebenarnya status aku "up terus jadi " ..huahua lagipun lama da takda program bersama ;)

    Sekitar Majlis Perasmian Kem Motivasi Anak Soleh Ini;(Sila Klik untuk mendapat paparan yang lebih besar)




    Sekitar Module yang dijalankan....

    1)Slot 1- Anak Soleh
    (slot ni menekankan aspek ibadah..cara2 bersuci,wuduk dan solat)









    2)Slot 2- Usrati Jannati
    (slot ni menekankan aspek akhlak..akhlak kita kepada Allah,ibubapa, guru, dan jiran)
    Time ini setiap kumpulan akan melakonkan mengikut setiap tajuk yang di beri...





    3)Slot 3- Jihad Al-Aulad
    (slot ni menekankan aspek Muhasabah Diri)
    Part ni saya agak terasa la jugak..Agak terkejut juga la semua murid2 menangis tersedu-sedu di permulaan dan semakin lama semakin kuat ..bila mudir sekolah tu kate " die ni tiada ibu dah"..sambil menunjuk adik yang berada di seblah saya...hukhuk tersentuh saya sebntar..saya cuba memujuk adik itu...tiba yang duduk die sebelah adik tu berkata " kak, die takde ibu kan?, saya pun tiada ibu )...tuhan sahaja la yang tahu perasaan saya mcm mane bile die berkate mcm tu kat saya...hohooh..




    TETAPI
    Ade jugak yang tidak memberi response seperti itu...huhu memang tiada perasaan kut..ceh...saya panggil adik yang gembira...
    aku: adik, kenapa adik tak menangis?tgok kawan2 adik yang lain...
    die:tak tau, tahun lepas pun saya tak nangis...
    aku:o awak hebat la yerk..ke awak tak meghayati?
    die: saya boring la kak...tido tadi..
    aku: ishk2 awak ni...takpe la tunggu awak darjah 6 kut baru awak terasa..
    die: kak yang kat depan tu sape...hantu pocong yerk?
    aku: tak la mak awak (actually kiteorang suruh adik2 kat situ bayangkan mayat yang terkujur itu adalah ibu mereka)
    die: x la..mak saya ade dengan baby kat umah...


    cis..ade gak budak macam ini...hehehe tapi serius..die ni rasanya special sket ;)



    Sekitar Penutupan Majlis ;)

    sign autograph mcm artis gitu ...hahaha









    hehehe cenderahati dari pihak sekolah...terima kasih yerk ;)





    haha whatever pun ini adalah satu kenangan yang tidak mungkin saya lupakan...apa yang saya boleh simpulkan...jika kita tida mempraktikkan dan berkongsi dengan orang lain apa yang kita tahu...kita akan melupai apa yang pernah kita tahu.. ^_^

    Tuesday, June 16, 2009

    1 2 3 4 by Plain White

    Plain White T's
    1, 2, 3, 4 lyrics


    1 2, 1 2 3 4-
    Give me more lovin' than I've ever had,
    Make it all better when I'm feelin' sad,
    Tell me that I'm special even when I know I'm not,
    Make it feel good when I hurt so bad, Barely gettin' mad,
    I'm so glad I found you; I love bein' around you.

    You make it easy, it's easy as 1, 2- 1, 2, 3, 4
    There's only 1 thing 2 do 3 words 4 you- (I love you) I love you
    There's only 1 way 2 say those 3 words and that's what I'll do-(I love you)
    I love you.

    Give me more lovin' from the very start,
    Piece me back together when I fall apart,
    Tell me things you never even tell your closest friends-
    Make it feel good when I hurt so bad, Best that I've had,
    I'm so glad I found you, I love bein' around you.

    You make it easy, it's easy as 1, 2- 1, 2, 3, 4
    There's only 1 thing 2 do 3 words 4 you- (I love you) I love you
    There's only 1 way 2 say those 3 words and that's what I'll do- (I love you)
    I love you.
    (I love you) I love you.

    You make it easy, it's easy as 1, 2- 1, 2, 3, 4
    There's only 1 thing 2 do 3 words 4 you- (I love you) I love you
    There's only 1 way 2 say those 3 words and that's what I'll do-(I love you)
    I love you.

    Monday, June 15, 2009

    Fira dan Lah Ahmad Ke Semi Final

    Mengantuk gila (ayat skema)

    Perjalanan hari ini

    Melaka-Putrajaya-Nilai /Gombak???

    saja saja nak merepek...lagipun mahu update blog ini

    p/s Title Entri?? ;p

    Friday, June 5, 2009

    Test Gune HP ku

    Testing gune fon. Huhu

    Wednesday, June 3, 2009

    Misi Menyelamatkan Anak Ikan Yu Yang Comel

    Hari ini ade kisah menarik..hehehe....saya terperangkap dalam bilik air...cuba buka tapi tak boleh.malam semalam syasya yang jadi mangsa...hari ini saya pulak...hukhuk mase tu saya cool jer...malas nk kejutkan sahabat2 ku yang lain...tibe2 syasya datang tolong diikuti mama..hehe terima kasih sahabat-sahabat ku..kiteorang cuba buka pintu tapi tak berjaya..saya tengok tombol tu macam sudah tercabut...kesian saya tengok pintu itu..tentu dia sakit sebab ditarik oleh 3 manusia ini..hukhuk sori yerk..

    Saya rasa tentu saya pergi kerja lambat pagi ini...huhu..tiba-tiba saya macam tidak mendengar seberang pergerakan di luar..saya pun bertanya kepada mereka.." weh korang, nape aku tak dengar korang buat apa2 pun..huhu "

    Mereka kata mereka meminta bantuan dari jiran sebelah sambil gelak-gelak..Tiba-Tiba saya dengar ada orang datang...hahaha akhirnya saya diselamatkan oleh wonder Y** (peminat setia wonderpet)..dengan menggunakan sebatang jarum sahaja..haha tak sampai seminit pun..akhirnya saya terkeluar dari bilik air itu....hehe anyway tq yerk wonder Y...disebabkan wonder Y da datang selamat..ade request tulis dalam blog(sambil sambil tue boleh promote blog photographer kamu..betul tak wonder y?? )....haha

    Lirik Lagu wonderpet versi Bahasa Melayu

    Telefon, telefon berbunyi…
    Telefon, kami datang.
    Telefon, telefon berbunyi…

    ada haiwan dalam bahaya!!
    ada haiwan dalam bahaya!!
    ada haiwan dalam bahaya, di sana…

    apa yang penting ?
    kerja sama..
    apa yang penting ?
    kerja sama..

    Wonder Y Wonder Y..
    kami datang..
    membantu anak ikan yu yang kesusahan..
    kami tak besar..
    dan kami tak kuat..
    bila bekerjasama semua jadi mudah..


    Anyway saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih banyak-banyak kepada syasya, mama , wonder y and kawan wonder y ..Jasa kalian akan ku kenang ya..^_^






    Tuesday, June 2, 2009

    Semalam, Hari ini, Esok dan Selamanya

    kekasih saya adalah :
    kamu ;p

    saya sedang mendengar :
    masih by lydias diery lagu tema syurga cinta ...hehe

    mungkin saya patut :
    menghentikan kerja gila saya sewaktu di rumah gombak..(:p)

    saya baru sudah :
    menjawab soalan di atas ..hahaha

    beza rakan, kawan dan sahabat:
    rakan--> orang yang pernah saya berkenalan(mungkin rakan pun tak ingat saya hehe)(80% sayang)
    kawan--> rakan yang saya kenal dan die kenal saya(100% sayang)
    sahabat--> kawan yang ingat saya dan saya ingat die (time susah dan senang)(200% sayang)



    saya tidak faham :
    kenapa terjadinya persengketaan..hukhuk

    saya perlu mencari :
    apa yang perlu saya cari

    ayat terakhir di katakan kepada saya :
    sila lah tinggalkan jejak( perantara dd ngan akim tru ym)

    makna hidup :
    hidup matiku di tangan Dia (Allah s.w.t)

    cinta itu :
    menyakitkan..huahuahua

    saya paling suka :
    ketenangan

    saya akan cuba :
    menjadi seorang yang realistik(perlu ke)

    mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan Lah di akhir ayat mereka :
    entah lah (mungkin ini adalah satu trade mark UNTUK Malaysian kut)

    telefon bimbit saya :
    alamak malu la ...Nokia 6610 jer..(nak tunggu duit kutu ni baru leh updaTE..wahahaha tapi incase ade sape2 nak belnja silakan..hehe)

    katil saya :
    kat umah..kongsi ngan mawar adik saya ;p

    soalan bagi saya yang tidak perlu ditanya :
    same macam ezzan la mana yang datang dulu? ayam atau telur?

    teknologi adalah :
    teknologi ;p


    bagaimana saya masak makanan yg saya pandai masak :
    di ajar oleh emak ;)

    semalam :
    sedih sebab menjdi org yang tiada kepentingan bg seseorang:(

    hari ini :
    p keje ngan Haida , Linda n DD

    malam ini saya akan :
    balik gombak :)

    esok pula saya akan :
    balik nilai :)

    saya betul-betul inginkan :
    persahabatan Kami mcm dulu waktu di kampus ;)

    badminton atau futsal :
    ping-pong (rindu nak main kat OR ngan azma, ameng n yot)

    karaoke :
    dengar jiran sebelah je yang suke sangat berkaraoke ..hohoho

    makanan jepun adalah :
    susyi

    bilik yang terang atau gelap :
    mase membaca-terang mase tidur--> Gelap ^_^

    ayat terakhir yang nak anda cakap pada seseorang :
    bayar katner warta ke? ( kate kat zieda tru ym lagi..heheh zieda kene saman)

    kereta :
    si Cibi...hehe sayang cibi..tunggu yerk nanti uu pakaikan cibi topi...hukhuk xde bajet lagi la cibi..hukhuk

    saya nak tag :
    Zieda, kaychah, k-on, skylarkz,Ana, Aina Ismail and siap je yang tiada kerja untuk di buat ;p

    Friday, May 29, 2009

    Gosip Panas Artis Malaysia ;p

    Haha..saje je nak buat entry nama ini.belajar dari Ezzan...huahuahua..Ezzan pulak belajar dari Hanis Zalikha..(If nak tahu cube tgok di blog list kat tepi tu jer ;p)

    If nak tambah traffic blog kita..kena buat tajuk yang gempak sikit So Orang Akan datang melayari blog kita..(Ni nak buat experiment la ni ....hehehe)

    Actually tomorrow at 5.00 am Hajar , Huda, Syumi and me akan ke Alor Star...Untuk ape yer..??
    nanti sudah pulang saya cerita yerk..bagi suspens sikit..huahuahua

    p/s oops ape kene mengena tajuk entri ni plak...haha ni la gosip dari artis(oops bak kate nabil lu pk la sendiri)

    Tuesday, May 26, 2009

    Masih

    Lagu Tema : Syurga Cinta

    Lirik : Masih
    by :Lydias Diery


    Masihkah ada cintamu
    seperti yang lalu
    terhadap diriku

    Kau tak seperti dahulu
    maafkan diriku andainya ku bersalah
    dimanakah cinta sucimu
    dimanakah cinta sucimu

    Tiada cintamu padaku
    ku tahu ku bukannya
    lagi mimpi mimpi mu

    Tiada sejarah yang lalu
    lupakan segala memori
    cinta kita

    Berlalu saje cinta kita
    berakhir saje cinta kita
    aku tak biasa
    aku tak biasa

    Monday, May 25, 2009

    Zati dan Si Mawas

    Lagu Tema Slot Lagenda: Zati dan Si Mawas

    kasih antara kita

    terciptanya kita
    terciptanya rasa
    tercipta cinta
    tercipta rindu
    tercipta episod penuh berwarna
    antara kau dan aku

    Terasa segalanya
    sempurna tak percela
    lihat dari hati bukannya diri
    bagai puteri menanti putera
    kasih antara kita

    walau di pukul kuat ombak cinta
    melayar jauh seketika
    kembali kerna percayakan kita
    terasa bagai dongeng kisah asmara
    berputik kita kerana rasa
    kasih yang tercipta
    antara kita


    terciptanya kita
    terciptanya rasa
    tercipta cinta
    tercipta rindu
    terasa semuanya sementara
    sumpahan antara kita


    p/s ni setakat yang di dengari ler...sebarang perubahan akan dimaklumkan pada masa akan datang :p

    Thursday, May 21, 2009

    SunBae

    I just did all that my heart allowed
    therefore I have no regrets and no leftover attachments..

    Thank you for giving me the chance to try all that I could...Sunbae



    Wednesday, May 20, 2009

    Coding o Coding

    Kate2 seseorang(06:35:00 PM)

    "Coding bukanla aktiviti pd bler2 mase n ketika..
    kena ade mood.. n kena tgu sel otak tuh aktif!"


    haha betul kah?...Cepat ler sel otak aku ni aktif..(oops maknenyer skarang ni x aktif la yer ;p)

    Tuesday, May 19, 2009

    Award From SkyLakz





    So, the rules are:

    1. Take your award here
    2. Put the logo on your post
    3. Link the person who awarded you
    4. Nominate at least 7 other bloggers
    5. Add the links of those bloggers on yours
    6. Leave a message for your nominees.


    haha saya dapat award lagi..yeye ..award ni dari Yana aka skylarkz Terima Kasih ye :)

    Jadi dengan berbesar hati nye saya menyerahkan award ni kepada

    1)Zieda
    2)Ummu
    3)Ezzan
    4)Dd
    5)Linda
    6)Aida
    7)Kaychah

    Sekian Terima Kasih

    Wednesday, May 13, 2009

    Trip To Japan

    Haha...saje je nk letak entry name ini...Ezzan telah meng "tag" saya


    For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.


    A - ka F - lu K - me P - no U - do Z - zi
    B - tu G - ji L - ta Q - ke V - ru
    C - mi H - ri M - rin R - shi W - mei
    D - te I - ki N - to S - ari X - na
    E - ku J - zu O - mo T - chi Y - fu

    SITI-arikichiki
    MAS-rinkaari
    HIDAYU-rikitekafudo

    So Name Jepun saya -arikichiki rinkaari rikitekafudo
    Fuyoo Panjang Giler...hahaha cume sy x berape berkenan tang tgh2 tue...mcm kari je bunyi nyer :p

    So mangsa2 tag saya adalah

    Kaychah
    K-On
    Ana
    And Sape2 yang nk buat la...hehehe

    2nd Award

    Bese la Award lagi...hehehe..Dr Cik Zizi

    cara2nye ialah...
    1-Copy Award Di atas Untuk Diletakkan Di Blog Anda..anda tidak dibenarkan utk Ctrl+A..sile gunekn mouse anda utk membuat copy ye..Ctrl+C bulehla..




    2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.

    * HouseMate Saya Skarang
    * Opismate Saya jugak
    * Kenal Mase Kat Infosys
    * kat sana kami x berapa rapat snagat (Zieda Sombong sey ;p)
    * tapi...bab2 nak siap kan assignment kami jadi rapat( ceh sebab kiteorng dapat assigment yang same..hehehe)


    3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya.

    Saya Da jawab soalan ni di entry Tagged by Cik zizi n Cik Mumu



    4-Anda Perlu Memilih 10..lebih pun xpe...apa guna senarai kat follower tu.. Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka..


    Kaychah, Ana, K-on, Geng2 infosys..hehe n sape2 je la rase die patut terima awrd nie..haha

    Tuesday, May 12, 2009

    Tewas

    Entry ini khas untuk FH..
    21 hari(21/4-11/5)
    Aku sudah tewas ... sorry

    Friday, May 8, 2009

    Tagged By Cik Zizi n Cik Mumu

    Dear cik Mumu..aci x aku gabungkan sekali? hehehe
    Haha tapi if tak bagi pun memang aku da cute blogger pun...huahuahua tul x? :-p

    Peraturan nak jawab tag ni ialah:

    1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.



    2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

    Di tag oleh cik Mumu dan Cik Zizi ...(if nk bace kisah momok sila ke blog die...huahuahua) d

    3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag). Fakta org lain xleh?

    1. Bila kali terakhir makan pizza?
    - tak ingat la..last year rasenyer :p
    2. Lagu terakhir yang anda dengar?
    halo(sedang mendengar mase tgh menulis blog ni..hehehe)
    3. Ape yg anda buat selain selesaikn tag ini?
    -wat keje la...(tapi sementara server tgh down ni..update blog..skema sey haha)
    4.Selain name sendiri, anda suke dipanggl ngn name ape?
    -"apple cute"...wahaha sebab name ni akan membuatkan orang ketawa..bila orang ketawa..aku leh wat orang tu gembira...tul x?
    5. Saya suke gelak
    6. Saya sangat pemalu
    7. Walaupun name saya ayu tapi saya x ayu( yang ni memang ramai giler la cakap..haha)
    8. Saya suke berlari(huahuahua) tapi aktiviti ni leh dijalankan 2 hari je seminggu :(
    9. Saya suke yang simple jer...
    10.Saya sayangkan cibi saya ;)

    4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.

    1- Ummu(nak kasi gak..hehe)
    2- Kaychah
    3- K-on
    4- Ana
    5- Chunk
    6- Eein

    5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:
    "anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"

    Thursday, May 7, 2009

    Hilang


    Rasa itu sudah hilang...kemana kah?? entah la wa pun xtau...hahaha Tapi ini adalah satu pencapaian yang bagus...(Yeay I really mean it)

    Friday, April 24, 2009

    Tak Faham..


    Adakah die x faham
    atau
    berpura-pura x faham
    atau pun
    sememangnyer xmo nk faham



    ~hukhuk arini bawang n yana p latihan lanjutan kat kem selama tujuh hari...sangat sunyi la di rumah..tibe2 rase lame giler da x join latihan2 macam ni beramai-ramai..dari 7 captain:-p tinggal 2 captain ni yang masih aktif....nak wat camne masing2 yang lain ade komitmen yang lain...

    ~Di Medan Itu "Kami" Berjumpa
    Menempur cabaran Musuh Durjana
    Sekarang medan "Kami" sudah berbeza
    Namun Jiwa" Kami" masih bersama~

    ~Peace No War (",)v

    Wednesday, April 22, 2009

    Di LaUt iTu

    Credit to Eein coz mencipta sajak ni khas untuk aku...i really appreciate it.. :-P
    Dan aku pun nak tuju kan sajak ni khas untuk kamu... :)

    Di laut itu kulihat kamu
    Yang misteri lagi biru
    Inginku selam laut itu
    Biar pasti kau juga rindu

    Di laut itu kujumpa dirimu
    Kadang berombak kadang tenang berlagu
    Sering aku dikeliru tingkahmu
    Namun ingin jua dekat padamu.

    thanks ye eein...aku suke suke sangat..teruskan usaha kamu untuk berkarya yerk..hehehe
    skarang ni jawapan dari yuyu..hoho jgn gelak yer..


    Di laut itu aku terkaku melihatmu
    Ku cuba memahami sikapmu itu
    Walaupun seringkali mencalit hatiku
    Aku tetap aku yang dulu

    Andainya kau tahu rasa hatiku
    Andainya ku tahu rasa hatimu
    Adakah rasaku dan rasamu sederu
    Hanya Tuhan dan Laut itu yang tahu




    Monday, March 23, 2009

    Annual Camp-Part 1

    cuti hujung minggu yang lalu..aku n yana join annual camp wataniah skill...hohoho as "assistant trainer"..hehe..anyway sangat enjoy coz lame da tak turun melakukan aktiviti sebegini..sambil2 tu teringat kenangan zaman kami masih bergelar student skill lagi...rindu ma...hukhuk..sekarang ni tiada mase untuk bercerita..sekadar berkongsi pic2 yang telah diambil oleh yot..(Sila Klik pada gambar tuk mendapatkan gambar yang lebih besar yerk)

    Lapor Diri


    exam




    Qiamulail



    Destinasi(ulu Yam)




    merentasi sungai...


    Binatang2 yang di jumpai



    Sesi Taklimat




    Membina Jambatan




    Mencari makanan dan Membuat tempat penginapan..



    P/S oops sebenarnyer masih ade sambungan nyer...tapi..kite sambung di part 2 le nanti yer..hohoho
     

    Blog Template by BloggerCandy.com