xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: 2012

Followers

Wednesday, July 4, 2012

Urgent Info !!!

Dear All,

 Just Got email from Safety department.


 Hi all,
 Good morning to all. As seen on TV this morning on CNA (Channel News Asia) which is blocked in Malaysia TV, there is a syndicate of men/s in KL for the last 24hours stabbing and robbing their victims in broad daylight and crowded places. The 1st incident was yesterday at around 4pm in Puduraya as the girl was getting on a bus back to Ipoh, as she was going up the guy was coming down and of sudden she was stab but survive, she was rob only. Next incident at 5.30pm in Low Yat going across to Berjaya Time Square two girls after work heading to Berjaya from Low Yat one of them were stab and rob apparently she died from her injuries the other was not however harm. 3rd incident was in KLCC at 6.30pm another girl was stab and killed while she was heading to her car after work, as the CCTV showed the killer could only been seen from the back, it seem that he studied the place before committing the crime. All this happen in a day with 1 hour apart from each other and suspected the same person. Some of the shopping complex has ordered to close or step up security. Please to all my fellow ladies colleagues, again please ensure your surroundings and watch your step in crowded places. They one your money but also they do not you to identify them as they are not covered with mask. So please very careful. They have speculated that the person might be in Selangor and some of the shopping complex is on high alert. Precautions at Sunway Pyramid, Mid Valley, One U and Subang Parade. Thanks for your time. Regards and be safe,

Julian Chia


so korang berhati hati yer..


 

Wednesday, June 20, 2012

My BFF Wedding Day

Salam semua,

Nak update cerita pasal my bff W-day ni..Kalau korang perasan (Sebenarnya memang tiada siapa pon perasan T_T) soalan di bahagian iklan nuffnang ada soalan sebegini :-
Jawapannya 7 ^_^... Alhamdulillah . 2/7 sudah selamat ke peringkat perkahwinan ...

1) Zawani aka Wawa ^_^  pada 5 May 2012 di Sekinchan, Kuala Selangor bersama pasangannya Akmal.





 2) Azma aka mama ^_^  pada 28 May 2012 di Jeli, Kelantan bersama pasangannya Syed Hassan







Kedua-duanya adalah seorang pendidik tau...Tahniah korang semoga berbahagia selamanya.Doakan kami yang lain yerk.=)


And tak lupa jugak pada bridgen Uh..yang ni x sangka sebab jodoh die telah ku kenali semenjak berumur 13 tahun lagi...kehkehkeh..tu yang dinamakan jodoh..

      
 Nota Kaki: Biarlah masa menentukan segalanya...

 

Monday, June 11, 2012

HANYA DIRIMU LIRIK - ANAS MENTOR 6

HANYA DIRIMU LIRIK - ANAS MENTOR 6

HANYA DIRIMU
MAMPU MEMBUAT AKU
MEMANDANGMU TERPAKU
HINGGA TERKATA KELU

HANYA DIRIMU
DIFIKIRAN SELALU
TIADA KATA YANGKU TAHU
YANG PERNAH MAMPU
MENGGAMBARKANMU


HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

BIAR SELALU
BERIKU BERSAMAMU
TIAP SAAT DAN WAKTU
MENGHARUNGI SEMUA

BIAR SELALU
DAPATKU MELIHATMU
BIAR SAJA SEMUA BERLALU
TINGGAL KAU DAN AKU UNTUK SELAMANYA

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU

TANPAMU KU TAK AKAN MAMPU
MENGHARUNGI HARI
TANPA ADA BERMAKNA
TAK AKAN PERNAH JEMUKU MENCINTAIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU


Nota Kaki: walaupun anas kalah..die tetap juara dihatiku...go go anas.. ^_^

 

Friday, April 6, 2012

Team Building ~ CME + SEP

Lokasi : Cherengin Hills Convention Spa & Resort
Tarikh : 30/3/2012 - 1/4/2012

Disebabkan gambar-gambar tak dapat lagi, so kita layan video je k ^_^


video



Nota kaki : Bila lah agak-agaknya B nak muncul


Wednesday, March 21, 2012

3 Janji

Dear All,

Ermmm....semalam tengok cerita 3 JANJI...maklum lah pelakonnya LJ..haruslah tengok...kuikuikui ;)
Hopefully cerita ni tidak mengikuti mana-mana cerita korea..Setakat yang aku tengok ni..Best la cerita ni..Menjerit jerit gak la Housemate aku tengok kalah cerita seram...hohohoho..tapi memang menjadi la watak budak psyco yang suka kat LJ tu..T_T


Sinopsis 3 Janji  ( Info from Ohbulan )



Tempoh perkenalan semenjak kecil menjadikan mereka berdua saling memahami dan menyayangi. Impian Dalia ialah menjadi penari tetapi Khursyi yakin Dalia akan berjaya sebagai doktor. Khursyi pula bercita-cita menjadi kaunselor yang hebat. Hubungan mereka bertukar menjadi pasangan kekasih apabila Khursyi yang tidak dapat menafikan kasih sayangnya terhadap Dalia selepas berjaya menghalang rancangan jahat Elias (Idzham Ismail) terhadap Dalia. Kedua-dua keluarga juga merestui hubungan mereka dan merancang untuk berbesan apabila tiba masanya nanti.

Dalam perjalanan untuk mengambil keputusan SPM, Khursyi ditimpa kemalangan menyebabkan dia cedera parah dan tak sedarkan diri. Selepas tersedar, Khursyi bercakap tentang 3 janji yang pernah dibuat bersama Dalia sebelum ini. Dalia terharu dan bahawa kerana amat disayangi Khursyi. Pesan Khursyi lagi, andai mereka tiada jodoh, dia mahu Dali mencari lelaki yang boleh melaksanankan 3 janji itu.

Apabila Khursyi meninggal dunia, emosi Dalia berada dalam keadaan kurang stabil. Sekejap murung, sekejap gembira. Lantas, keluarga Dalia mengambil keputusan untuk berpindah ke Indonesia. Sepanjang berada di sana, Dalia tinggal besama maksunya, Adila (Hanez Suraya) sambil mengambil jurutan perubatan.
Dalia masih mengekalkan minatnya untuk menari. Tariannya telah menarik perhatian seorang jejaka, Yassin (Shah Iskandar) yang kebetulan ingin mengambil peralatan muziknya.

Sejak hari itu, Yassin sering mencari peluang untuk mendekati Dalia. Keikhlasan dan kebaikan Yassin akhirnya membuka hati Dalia untuk berkawan dengannya. Keprihatinan Yassin mengingatkan Dalia akan 3 Janji tersebut.

Bagaimanapun, Dalia menjadi keliru apabila berjumpa dengan jiran barunya, Kamil (Shahrizal Jaszle) yang wajah mirip dengan arwah Khursyi.

Di antara Yassin dan Kamil, siapakah cinta sejati Dalia?


 me with LJ in magazine ;)

Me with LJ pakai tudung .Lol =))


Nota Kaki : Kalau aku pilih Yassin boleh? sebab x suka shah jazle ..hahahahaha


 

Tuesday, March 20, 2012

Atas Nama Cinta vs Spring Waltz

VS

Mula-mula aku layan cerita Atas Nama Cinta..Setiap hari Isnin - Khamis. Sekali tu aku bukak Tonton saja nak tengok  Korean Channel..Semua cerita aku dah layan before this except Spring Waltz. So Apa lagi aku click and tonton la..At first aku x perasan lagi, sebab die bermula dengan Watak Dewasa..Kiranya macam flashback la..Bila start je zaman kanak-kanak .. Aik ni macam ala-ala cerita Atas Nama Cinta ni..wuwuwuwuwu..

So Aku layan la sampai habis..So x payah tunggu Atas Nama Cinta habis lah kan dah tau da apa ending die..Jalan Cerita sama cuma ada la perbezaan

1) Pemain Biola vs Pemain Piano
2) Kulit Kerang ada corong vs Kulit Kerang Nipis
3)Adik Angkat vs girlfriend zaman kecil

Cuma Atas Nama Cinta digarap mengikut budaya dan Agama kita. Ye ke? hohoho lu tengok la sendiri..Perlu la nak tiru scene dari korea itu...Kalau scene tu tak ada pon takpe ..T_T
 
Erk tetiba rajin tulis pasal Drama pulak..Entahlah.

Jangan kene saman sudah..Ini cuma pendapat aku je..Peace No War  ^_^


Nota Kaki : Motif Shah jazle gambar kat depan tu kenapa ye, suppose Shah Iskandar la kot..huahuahua :D

 

Saturday, March 17, 2012

RINDU

Dear All,

Rindu zaman belajar..rindu nak pergi kelas..rindu nak buat assignment, rindu nak exam, rindu nak tunggu result, rindu nak buat aktiviti. Rindu kawan-kawan.. :(

 4 tahun berlalu..masing-masing melakukan banyak perubahan..frasa kehidupan....

Setiap orang pasti ada perubahan..Tipulah kalau takdakan.. contohnya dulu seorang sekarang dah berdua ke bertiga...yang ini memang obviouslah kan..TAPI .yang belum kawin tu pon jangan rasa takde perubahan, korang pun ada perubahan tau dulu tak pandai bawak kereta sekarang dah pandai..motif?? hehehe.. aku?? perubahan berat badan mungkin...hahahaha just kidding :D

 rindu nak pakai baju itu...hehehe lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik =))


 Nota Kaki :Betul la orang kata kalau kita melukakan orang lain, suatu hari nanti pasti kita akan terluka.Karma mungkin

.

Tuesday, March 13, 2012

Muka Baru

Apple Cute Bertukar wajah... Lagi..=)


 

Wednesday, March 7, 2012

Satu Keputusan

 Read from Fatin Liyana


 " You might be married to the worst man on earth, like Asiah who married Firaun (Pharoah), but it didn't change her (aqidah). You might be married to the best man on earth, like Nabi Lut's wife, yet that doesn't mean you're going to Jannah with him. You might not be married at all, like our beloved Maryam yet Allah SWT places your status above all other women on earth. Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " - Heba El-Haddad


Nota Kaki : Hatiku tersentuh jua...^_~


 

Monday, March 5, 2012

Perkhabaran yang tidak di Duga

"Ya Allah, Aku memohon sesuatu yang baik daripada engkau menurut Ilmu engkau, dan aku memohon dari Engkau limpah kelimpahan engkau yang Maha Agung. Sesungguhnya engkau sahajalah yang Maha Berkuasa dan aku tidak mempunyai apa-apa pengetahuan. Engkau yang mengetahui Perkara yang ghaib. ya Allah, jika pada pengetahuanMu perkara ini baik bagiku baik didunia dan diakhirat, teguhkanlah ia bagi ku, mudahkanlah bagiku, dan berkati ia bagi. Dan jika pada pengetahuanMu ia adalah sesuatu perkara yang buruk untukKu dan juga agamaku, kehidupanku dan kesudahanku, maka jauhilahKu daripadanya, dan pergantikanlah kepadaku apa yang baik, dan redhakan aku dengannya'"(HR Bukhari)

nota kaki :speechless

 

Friday, February 24, 2012

Entri tidak bernama

Dear reader, Long time no see.. huahuahuahua Sekarang aku dah malas nak menulis dan meng"update" blog ni..Tahun ni umur sudah 28 tahun ye...Sekejap je masa berlalu...maknanya dah 4 tahun meninggalkan zaman belajar.. Tahun Lepas buka FB je banyak invitation wedding and pic2 wedding... Tahun ini bukak je FB..."wow...banyak pic baby2 cumil...Nak Jugak....wuwuwuwu..T_T... Terasa sangat tiada kemajuan.. Takpelah Mungkin bukan sekarang mungkin nanti.. nota kaki : tiada idea ...-__-"

Monday, January 30, 2012

Monday-Quoted

Work like you don’t need the money. 
Love like you’ve never been hurt.
Dance like no one’s watching.
Sing like no one’s listening. 
Live like there’s no tomorrow. 
Fear like a stone

Credit to :http://www.taracronica.com/talent/dance-like-no-ones-watching .




nota kaki : Penakut Juara dihatiku ^^


 

Blog Template by BloggerCandy.com