xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: Iftar

Followers

Tuesday, September 1, 2009

Iftar

Hari Ahad yang lepas...Kami decide untuk memasak...ceh maknanye selama ini tidak memasak kah kami? actually start je bulan Ramadhan ni kami prefer p ke bazar...hoho lagipun bazar dekat sangat dengan rumah kami..

So kami rasa bosan lalu memasak...yeay...lagipun ada tetamu jeputan khas...hahaha ..so ini lah hasilnya ...tada.... ;)


tempe goreng


Udang masak lemak cili api


ulam-ulaman



Sambal Petai Ikan Bilis




Ayam Goreng Special(special inda)


Udang masak lemak cili api di dalam kuali ;p

Alamak ada 3 juadah yang tiada gambar sayur campur goreng, onde2 or buah melaka and jus tembikai laici... ini gara2 kami sume lambat samapai tetamu pun dah sampai.. tak sempat i nak snap gambar2 tersebut...huhu

anyway i rase puas berbuka puasa bersama....cume bila i teringat zaman dulu.. rasa sedih sebentar :(


Happy Independent Day all...

6 comments:

Antara Gadis (^_^) said...

lupe ye yuyu..resepi special 2 "sayur campur al0r gajah" mesti prom0te beb!!!
hahaha..;P

e!sYa said...

sedap betul makanan waktu buka ptg ahad lepas!! paling sedap masak lemak cili api + sambal tempoyak dan sayur campur goreng. korang, nt kte wat lagi ek..yum yum lazat!! (",)

Apple Cute said...

Antara Gadis --> promote inda ;P

e!sya --> masak lemak cili api jeli...meh aku promote plak...onde2 kluang ;)...
jom memasak lagi di rumah baru plak ...hahaha

ReD said...

zaman dolu2???apakah itu???

zieda said...

yuyu..sedih jugak...yela, thun lepas buke sme2 ngn ko n epa, hukhuk..bile lagi mahu buat cmtu..
n then kn, klu ngk tempe goreng mesti terigt kt ko! sebb ko ajar aku mkn tempe grg ngn budu...wah sedap! mlm ni aku nk msk y itu..wakaka...

Apple Cute said...

Red --> zaman dolu2 la...

Zieda --> ah ah zaman kite p bazar kat nilai...hukhuk best2...sedap kan tempe + budu ( nak jadi org jawa + kelantan...hahahah)

 

Blog Template by BloggerCandy.com