xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: 2010

Followers

Wednesday, December 22, 2010

1 tahun 4 bulan ^_^

arghhhhhhhhhhh...mengantuk..semalam layan ngankung ..hoho terpaksa amik kui 11 sebab kui 9 da sold out...sebenarnya si syasya n zaza nak tgok citer hantu mak limah ape ntah tp tinggal seat depan sekali je....hehe aku layan je lasaq...sebab da kurang spend time untuk depa..terharu x korong berdua..hehe ^_^

ok kembali pada tajuk di atas.. hehehe sebebnrnye di tag oleh Ezzan zanzan :D.. tag tu kene letak keadaan meja di office..-_-"...malu nak tunjuk...sebab meje x sebesar mcm meja goment ...lalalala ~

ok tada ;) (kalau x clear.click je pic tu ok..)


i'm here ;)

bukti pic di ambil selepas ezzan punye entri ;)

Tamat:D

Actually pada pic 2 and 3 ade perubahan..hehe kalau pandai, bijak, cantik, kacak tekalah ape die ^_^



nota kaki : ngantuk lagi...arrrrrrrrrrrrghhhhh |-)



Monday, December 20, 2010

KAMI kembali

Excited mode.....!!!

1st My Bff: 40 days in pregnancy...wow...really hope she will be fine..x sabar nak tgok anak die^_^(nama perlu dirahsiakan)

2nd My Bff: on the way to change her status...wink wink..akhirnya terbuka pintu hati(nama perlu dirahsiakan jugak) ;)

3rd My Bff : da jadi daddy...congratez ameng n his wife ani...welcome to the world baby Fariz Hakimi ...x sabar aunty yuyu nak p tgok *_*

Happy nye...x sangka..semua da melangkah naik ke frasa lain..mcm mimpi je...:D




nota kaki : kerja x siap lagi...aigooo xde sape ke nak tolong T_T


Thursday, December 16, 2010

Bila Malam Menjadi Siang -_-"






huhu mode mengantuk...rasa nak balik awal la arini ^_^

Jom yok...hehehe



nota kaki : motif letak tajuk macam tu ??? :D


Friday, December 10, 2010

Hujan - Tunggu Sekejap

Sambil wat keje...sambil layan ini ^_^






nota kaki : adey...banyak nye document nak siapkan ni...huhu 22 page je setengah hari baru siap -_-"

Thursday, December 9, 2010

Alhamdulillah

Hari2 da update yerk.. mood yuyu da kembali ^_^

tapi x tau la nak tulis apa..-_-"...mood da ada idea plak tak ada..wakakakaka
erm....ape ek nk tulis...entahlah main tulis je ni ...

Pagi tadi terkejut bila dengan sorang kawan ku excident...dah la masuk lane bertentangan.. Alhamdullilah nasib baik empunya badan takde pape...cume kete die je yang cedera...bawak perlahan sangat la tu...serius terkejut tapi lega da -_-"


la ni kat ofis x ramai orang..ramai yang p site..tinggai berapa kerat je..sunyi plak ofis..hehe
Mira plak anak die (Amsyar cumil kat entry b4 this) xmo ngan orang...so terpaksa la mira amik AL jaga sekali ngan babysitter tu...huhu cian..-_-"





nota kaki : ade sape2 nak hadiahkan "fantasi Rayyan" x? hehehe ^_^

Wednesday, December 8, 2010

Arayyan & Amsyar ^_^

Tak De ape nak diupdate.. cume tiba2 teringat 2 budak kecik ini ..sangat cumil ^_^





nota kaki : x sabar nak dengar depa panggil mummy yuyu ^_^

Tempatkan Dia di Syurga

Sedihnya tengok cerita kat TV3 nie " "Tempatkan dia disyurga "

Hopefully my FH tak macam tue..selfish T_T


nota kaki : tiba2 teringat mak -_-"




Monday, November 29, 2010

Family Day ^_^

ok fine lame giler tak update blog ni.. tiba2 exciter mood datang nak update..since cik zaza dah ade blog...welcome to the club lizet...hehehehe

lately busy dengan event company...kiteorang ada family day kat Legend International Water Home kat PD..best best even dapat Deluxe Pool Villa - Above the sea je sebab single n takde anak lagi..hehehe ^_^

ok untuk family day ni terlibat jadi crew meals..hahahaha tolong sket2 je mcm table arrangement je pon..-_-"..Pastu terlibabt ngan staff performance..1st time in my life tu...hahaha tak pasal2...sebab girl kat company aku sket je.. then kene paksa rela adey ...kene join..huhu layan je la.. hehe nak tau x aku kene wat performance ape ni...jeng jeng jeng...hahaha ok janji korang jngan gelak...sebab aku yang ganas2 ni pun terjebak...kuikuikui..Sebulan tu balik lambat ..sebab tiap2 hari pas keje ade kelas..Do you think u can dance??? wakakakaka..

Tapi serius tak sangka ley7 terhjebak ngan benda alah ini... jumpe kenalan baru..takde la asyik ngan CME je.. dapat kenal ngan budak SRS si Nurul, Fina, Fara n abg Lokman and also Mus dari MARS..hehe hanya kerana Zapin ;)

Setelah x sampai 3 minggu (sebenarnya kurang lagi sebab terlibat ngan project seminggu) akhirnya 27hb November 2010 usaha kami terhasil ngan jaya nya.. ok Mari layan pic jgn gelak ok ^_^






ok tutup cerita zapin ^_^...pas selesai je kiteorang cepat2 salin baju.. tak sempat nak tengok singing performance and Zainal Abidin..>_< ...Tema Gala Dinner malam tu ialah Red N Balack Masquerade...wahahaha tibe2 same macam reuninon MIK aritu kan...glamour betui warna merah dan hitam tu..ok layan ....





credit to Lina, kak Fairoze, n Cikgu Dila :)

Monday, November 8, 2010

150 jUTA - Fynn Jamal

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Saya mungkin baran tak kira masa”
“Tapi saya tahan kalau yang salah saya”
“Saya mungkin saja keras kepala”
“Tapi saya manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa



Sunday, October 24, 2010

Reunion Majlis Ikatan Kasih 99

02/10/10 ada reunion mase sekolah lama..kiteorang kumpul dari batch 1999 sebab ada yang lepas form 3 pindah sekolah lain..so thats mean kiteorang tak jumpa dalam 11 tahun..wow cukup lama..hahaha :D

Mula2 rasa malas nak join, sebab masa sekolah dulu, majoriti budak2 kelas aku, tak campur ngan budak kelas lain.. al maklumlah kelas semua perempuan and duduk asrama.
so pergaulan antara lelaki agak terbatas..
Tapi disebabkan salah sorang AJK majlis ni budak kelas kiteorang..kami pun pakat2.ni lah masalah kiteorang..sorang x pergi2 semua xmo pergi...hahahaha tidak matang sungguh -_-"

at last 1 week before hari kejadian, kami pun setuju. walaupun dari 21 orang budak kelas aku hanya 7 orang kami je join aiinaa, anum, zura, radhiah, diejah,aku dan amie je. hahaha amie of course la die AJK..;)
Tapi at least kami leh la gather gak kan..haha best la jugak,walaupun ada unexpected thing happened mase majlis sedang berjalan...tiba2 je angin bertiup kencang...actually kami buat event kat rooftop hotel tue...so bila angin datang, habis semua terbang..mangkuk ade yang pecah..huhu cuak gak la masa tu.

ok kite tinggal kisah itu, majlis bertukar tempat.di dalam hotel yang sama.so aktiviti diteruskan seperti biasa :D
Jom la layan pic 2 ini.








nota kaki : wow 11 tahun tak jumpe..mase bergerak begitu pantas sey...-_-"


Thursday, September 30, 2010

JIWA KACAU

tak tau la dulu if aku nak tulis kat blog ni aku main tulis je..tapi sekarang lain sikit..segan la ngan kamu leesa and mira...hehehe :D. tapi mulai sekarang belasah je la ok..

huhu jiwa kacau la lately..huhu sedey cibi cedera tak hilang lagi..huhu sedey:(
satu lagi sedey bila orang mempergunakan kita..tapi sabar je la..walaupun di mata orang lain kita buruk..sesunguhnye Tuhan sahaja yang tau segalanya..

salah ke aku nak pegang pada prinsip aku? salah ke aku tak reti nak menggoreng..argh perlu ke tipu demi menjaga reputasi diri sendiri? perlu ke ...perlu ke??????

ye "emo" ku kembali...time2 ni la plak...hahahaha so what? hehehe tadi layan tgok pic and video masa zaman muda2 dulu..hehe tibe 2 rasa bertambah sedey -_-"

Nota Kaki : rindu kat geng captain n brig jen..huhu -_-"




Wednesday, September 22, 2010

Selamat Hari Raya

Wah..hari ini da masuk hari raya yang ke-13 da..Selamat Hari Raya and Maaf zahir dan batin korang -_-"

tahun ni cuti raya agak lame iaitu selama 11 hari...hehehe ^_^

Alamak da takde idea nak tulis ape..tapi nak update sebab lame da tak update..pemalasnye yuyu ni sekarang..entahlah..sekarang ni nak reply sms pun malas..xtau la sebab ape..:D

Hahaha bila simptom malas da menjelma..tetap malas kan..

nota kaki: baru tahu si kamu dulu seoarng yang berhati mulia..kagum *_*




Tuesday, August 17, 2010

adey +_+

Adey..ada problem lagi lah..argh....tiba2 nak cari calon suami yang teror gile bab network and then expert cheeseko...hohohoh demand -_-"






nota kaki : xley berfikir..otak da tepu.. :(


Wednesday, August 11, 2010

Masuk Bakul Angkat sendiri

Salam All,
hohoho -_-" sudah setahun saya di sini.TAPI.....
my boss kate saya ibarat "masuk bakul angkat sendiri". sedihnya..:'(

Tu lah susah tul nak memuaskan hati semua pihak.Teruk sangat ke saya..Teruk la tu..wakakaka..malunya:D


Takpe lah kita tak boleh nak nampak dimana kesilapan, kelemahan and kekurangan kita. Anggaplah kritikan ini sebagai satu semangat untuk saya maju ke hadapan..ok semangat2..i'll never give up\(*_*)/.




pasni bila saya masuk bakul ni..tolong angkatkan boley ^_^


wow..menulis blog adalah satu treatment untuk saya juga ^_^

nota kaki : Dugaan di bulan Ramadhan (*_*). ok la kawan2 selamat bekerja..bekerja la dgn ikhlas supaya hidup kita diberkatiNya..Amin. Selamat Berpuasa ;)



Thursday, July 22, 2010

Sharing is Caring

wow...lame gak tak update..ok la taip laju laju...janji update kan..hahahaha
ok la lately saya mempelajari banyak ilmu baru..sangat suka sebabnye ...sebab...sebab...
entahlah takde sebab kut ..yang penting suke (*_*)

ok itu saje la...mata da tak larat...keje pun x siap lagi..sambung esok je la..huhuhu (-_-")

Lastly,nak cakap-->You've made my day. ^_^



Thursday, July 1, 2010

Manny o Manny

Walaupun aku rasa sudah lambat untuk mengupdate pasal kehilang si manny ku..ok fine korang tau x sape manny... hukhuk sedey nak cerita...manny ni bersiri w595 ok...baru je genap umur setahun lebey.. ok fine, mcm ni ceritanya...last week sepatutnya ada sesi re-union bersama geng 2 capatain ..hahaha tapi wawa , bawang and nana x dapat join..so hari sabtu petang tu..kami ke bukit jalil untuk mengambil si mama yan turun dari JB..So alang2 dah keluar aku pun mencadangkan satu aktiviti iaitu melawat i-City..mase tu dah nak dekat maghrib

sampai shah alam dalam kui 7.00 kami pun bercadang Maghrib dulu di Petronas. Sambil tu leh tengok wedding album puan sue yang baru siap...Excited ni...(*_*)..masing2 suke2 gak la dalam surau sehingga ada jemaah lain datang baru slow sket suara masing2...hehehe masa nak ambil air sembahyang tu..ade seoang girl ni pandang aku semacam( aku pun pandang la ...mane latau member lame) mase ni serius tak rasa pape...then after semayang aku gi la kat beg..then tak jumpe si manny.aduyai..poning da(*_*)...mase sembahyang tadi rasa mcm dengar bunyi..x kusyuk huhuhu...then aku terus berlari ke kereta..sambil mencari2...tak jumpe jugak...pusing berkali2 memang sah telah diambil orang..adakah perempuan tadi..entah la...muka die je yang aku ingat sampai sekarang...(-_-")

aku call2..orang tu reject... ok...orang tu pencuri la...dak2 lain sms suh pulangkan and mcm2 la...tapi takde response...aku redha je la...ibarat nasi da jadi bubur la ni...takpe la rezeki ditarik balik..Then kami pun teruskan perjalanan kami sume ke i-city..ok gak la tempatnye...cantik ngan lampu2..pas gi i-city tu singgah tesco beli barang2 tuk picnic esok...

ok nak pendekkan cerita...kui 12 lebih mase kiteorng picnic kat sungai congkak...daoat sms dari aku ok..(fon yang hilang tu la).. "plez send owner name and address"...wow educated gak budak ni..speaking london die..tapi rase macam pelik plak..ni die baru 1st time mencuri ke..tapi tak kisah la sampai sekarang aku x dapat apa2 pun ...bajet dia akan pulangkan simcard ..kalau die baik hati die pulangkan si Manny..tapi bak kata kawan2 aku jangan mengharap sangat nanti keciwa...hukhukhuk esok da genap 6 hari si Manny tiada..:'(

ok ni la si Manny...rindu same kamu manny ..

last monday da replace ngan sim card baru...no still same ye kawan2 ku sekalian...hehehe tapi handphone pakai cik syasya punyer sebab die tak pakai da..lagipub takde bajet la nak beli hp ni..hukhukhuk nak bulan puasa and raya da pun...kene jimat...jimat la snagt..kuikuikui..
ok la ni ..ini lah si nokky...memandai je aku kasi name...hehehe




nota kaki : esok last day untuk dis week aku kasi alamat ofis aje...if pencuri tu nak pulangkan..die akan pulangkan..dah dah ayu sila jangan mengharap :P



Friday, June 25, 2010

Mawar oh Mawar

ok fine lame tak update disebabkan Malas ok...huhuhu(-_-")
nak cerita last week punye cerita la..dimana satu2 nya adik perempuanku yang juga anak kesayangan En Ab Gapor b Mohamad (nada jeles...hehehe)telah ditauliahkan di UM sebagai Inspektor Sukarelawan Siti Mawar...kuikuikuikui...tinggi lagi pangkat kita kan wahai geng kapten2 sekalian..huahuahua cool..

dahulu, masa awai2 die masuk uum tu, aku memang nak sangat die masuk palapes sebenarnya...tapi telah direject atas faktor ketinggian...hohohoho cian adikku yang tinggi dariku...=)..then die try suksis pula...pun direject sebeb tak cukup tinggi...(*_*")...namun rezeki kembali apabila anggota suksis tidak mencukupi...adikku dibenarkan untuk menyertai Suksis.. ;)

tau x Suksis tu ape? google la ye...hehehe aku bagi definasi nye sahaja SUKSIS tu Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi..manakala palapes ialah Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (tentera)..masa zamanku di uia tiada suksis atau palapes cume wataniah sahaja...tapi takpe zaman dah berakhir dah pun ROD pun nak tamat da..nak renew pun malas sebab tak aktif da...banyak komitmen lain da...tapi jiwa masih ade ya kawan2 ;)

k la layan la pic2 la....

dari kiri apiz,me,mak,ayah,mawar,faez n cik ton


tukar posisi ;)



jeles tengok paku..hohoho :P



psss..same ke muka kiteorng ade iras ke??
mcm xde je tapi ramai yang kate same..confuse le plak




nota kaki : tak lama lagi nak puasa da..korang da abis ganti ke belum??? hehe saje je beringat sebab diri sendiri tak abis ganti lagi..hukhuk terbatuk batuk plak...Ok da..Tamat ~

Monday, June 14, 2010

Pergilah Ayu

Terasa ingin menulis sesuatu tapi tiada idea...so apa lagi cari lirik yang best...hehehe ;)
Lirik ni best sebab ade nama "ayu" hahahaha suke2...:D

Lagu tema untuk cerita Shah Jihan (*_*)v dinyayikan oleh kumpulan fabulous cat...walaweh...i like ok ;)


Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkanku dalam anganmu
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
Tewasku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita

Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai

Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang telah ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi

Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya

Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata

Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikanlah hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin

Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku

Ulang Chorus

Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu





nota kaki : lirik yang saya hitamkan itu adalah doa yang palingsesuai untuk siapa2 yang putus cinta..insyaAllah ada yang terbaik untuk kamu ok ;)


video

Thursday, June 3, 2010

Terkejut Tapi Gembira

Salam All...


hehe masih ingat entry tahun lepas bertajuk aktiviti dihujung minggu? if tak ingat klik sini

dalam entry ni saya ade beritahu tentang adik yang gembira...

Nak jadikan cerita ...lepas makan tadi..saya check hp(waktu lunch saya x bwak hp ye kawan2)...ade 1 sms dari no yang tak dikenali ;)


hahaha tiba2 rasa terharu sebab, adik ini masih ingat saya..hehehe...die cume nak inform kat saya yang die tak dapat join Khemah Ibadah kali ini sebab die balik kampung..saya pun beritahu kat die yang saya x join jugak then die terus call saya..serius terkejut...hehehe tapi borak2 la jugak ngan adik ni...hehehe suke suke terus rindu ngan kenangan yang lalu...ewah (*_*)v





nota kaki : haha semalam makan ngan kawan2 lame..die usik pasai "kamu"..uhuks...lame da x ingat kat "kamu" ..tp la ni saya pandai jawab da...ayat x boley blah...nak tau ape "takpe la, die ade kosong 3 lagi"...terdiam sume...wakakakakakaka...padan muka korang...but i'm not that kind of person la if tamat , tamat la...(-_-)v




Monday, May 31, 2010

when i'm 46 years old ;)

Telah di tag oleh Bakal Puan DD dudu

hehehe suke2 sebab nampak matang...(*_*)v

ok.....mau tengok tak?..... tada ;)






si apple cute yang tua ...haish..(-_-")


nota kaki : Lately kaki saya lenguh2 and membuatkan saya ingin minum anlene setiap hari..prevention is better then cure ok..heheeh


Wednesday, May 19, 2010

Bored to Death

Tajuk di atas bukan bermakna "bosan untuk Mati" ...tapi nak cakap "bosan nak mampos"....uish ayat kejam nye...sebenarnya i mean tgh bosan gile2 ni..Kerja banyak lagi tak siap..tapi bila tahap kefocusan dah hilang ni la jadi nya..huhuhuhu


K la sekarang ni dalam mode layan lagu ini =)



Lirik Lagu Rossa – Hati Yang Kau Sakiti

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

* maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

repeat *, **
repeat reff

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti




nota kaki : hehe sebenarnya si ezzan yang memberi idea untuk mengupdate blog ini ;)

buktinye ,,,,, tada








 

Blog Template by BloggerCandy.com