xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: Menjaga Hati

Followers

Friday, October 23, 2009

Menjaga Hati

Mengapakah sesebuah persahabatan itu perlu menjaga hati..Tapi kadang kadang disebabkan menjaga hati sangat kita perlu berahsia nagn sahabat kita sendiri. Padahal suatu ketika nanti sahabat kita pasti akan tahu..Cuma masa yang akan membezakannya. Namun apabila rahsia itu terbongkar, mesti salah faham berlaku yang akan melibatkan perasaan marah, sedih, rasa tertipu, rasa kecewa dan rasa tidak dipercayai ;O

Tetapi sahabat yang dirahsiakan itu perlu lah mengerti bahawa sebab apakah perkara itu dirahsiakan( Manjaga hati anda la tu...haha)

Memang la mudah untuk berkata kata, tapi payah untuk melakukannya betul tak ;)
Tapi ingatlah,
Setiap Masalah pasti ada jalan penyelesaian nya
Cuma jalan itu datang cepat atau lambat je ;)(its about 'masa' again)
So berusahalah untuk mendapatkan jalan penyelesaian itu
dan yang paling penting ingatlah
Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya

6 comments:

e!sYa said...

ye kebiasaannya kita akan berusaha utk menjaga hati sahabat kita..sampaikan kita terlupa apakah akibatnya apabila terlalu menjaga hati sahabat..semuanya kerana kita tidak ingin sahabat kita kecewa & terluka..oleh itu, mengertilah sahabat, rakan-rakanmu itu tidak sanggup membiarkan dirimu di dalam kekecewaan dan kesedihan..

namun bila rahsia itu terbongkar, salah faham mungkin berlaku..tetapi sedarlah dari situ kita semua telah dapat mempelajari sesuatu..

..kita akan lebih mengenali siapa diri + sahabat kita..apa yg sahabat kita suka & tidak suka..apa yg sahabat kita mahu & tidak mahu..sesungguhnya ia akan menguatkan lagi persahabatan kita bersama..insya Allah..

Anonymous said...

sedangkan lidah lg tergigit...inikan pule manusia!!!

Apple Cute said...

eisya--> I like ur sentence ".kita akan lebih mengenali siapa diri + sahabat kita."

anonymous --> sila tinggalkan jejak lain kali...hehehe..lidah tergigit disebabkan manusia la..hahaha

ajie said...

aku apepun sahabat atau kawan minta tolong.. sedaya upaya aku tolong.. tapi tang duit susah sikit.. payah nak minta balik.. jadi untuk manjaga hati aku dan kawan2 bab duit x dpt nk nolongnye... hehehe

shidah said...

sy suka entry ni..
nk copy n paste dkt entry sy leh x...?

Apple Cute said...

ajie--> aku tang duit sket2 boleh la setakat termampu...huhu

shidah --> takpe copy n paste je..hehe thanks sebab suke coretan ini.. :D

 

Blog Template by BloggerCandy.com