xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: June 2010

Followers

Friday, June 25, 2010

Mawar oh Mawar

ok fine lame tak update disebabkan Malas ok...huhuhu(-_-")
nak cerita last week punye cerita la..dimana satu2 nya adik perempuanku yang juga anak kesayangan En Ab Gapor b Mohamad (nada jeles...hehehe)telah ditauliahkan di UM sebagai Inspektor Sukarelawan Siti Mawar...kuikuikuikui...tinggi lagi pangkat kita kan wahai geng kapten2 sekalian..huahuahua cool..

dahulu, masa awai2 die masuk uum tu, aku memang nak sangat die masuk palapes sebenarnya...tapi telah direject atas faktor ketinggian...hohohoho cian adikku yang tinggi dariku...=)..then die try suksis pula...pun direject sebeb tak cukup tinggi...(*_*")...namun rezeki kembali apabila anggota suksis tidak mencukupi...adikku dibenarkan untuk menyertai Suksis.. ;)

tau x Suksis tu ape? google la ye...hehehe aku bagi definasi nye sahaja SUKSIS tu Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi..manakala palapes ialah Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (tentera)..masa zamanku di uia tiada suksis atau palapes cume wataniah sahaja...tapi takpe zaman dah berakhir dah pun ROD pun nak tamat da..nak renew pun malas sebab tak aktif da...banyak komitmen lain da...tapi jiwa masih ade ya kawan2 ;)

k la layan la pic2 la....

dari kiri apiz,me,mak,ayah,mawar,faez n cik ton


tukar posisi ;)



jeles tengok paku..hohoho :P



psss..same ke muka kiteorng ade iras ke??
mcm xde je tapi ramai yang kate same..confuse le plak




nota kaki : tak lama lagi nak puasa da..korang da abis ganti ke belum??? hehe saje je beringat sebab diri sendiri tak abis ganti lagi..hukhuk terbatuk batuk plak...Ok da..Tamat ~

Monday, June 14, 2010

Pergilah Ayu

Terasa ingin menulis sesuatu tapi tiada idea...so apa lagi cari lirik yang best...hehehe ;)
Lirik ni best sebab ade nama "ayu" hahahaha suke2...:D

Lagu tema untuk cerita Shah Jihan (*_*)v dinyayikan oleh kumpulan fabulous cat...walaweh...i like ok ;)


Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkanku dalam anganmu
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
Tewasku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita

Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai

Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang telah ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi

Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya

Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata

Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikanlah hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin

Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku

Ulang Chorus

Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu





nota kaki : lirik yang saya hitamkan itu adalah doa yang palingsesuai untuk siapa2 yang putus cinta..insyaAllah ada yang terbaik untuk kamu ok ;)


video

Thursday, June 3, 2010

Terkejut Tapi Gembira

Salam All...


hehe masih ingat entry tahun lepas bertajuk aktiviti dihujung minggu? if tak ingat klik sini

dalam entry ni saya ade beritahu tentang adik yang gembira...

Nak jadikan cerita ...lepas makan tadi..saya check hp(waktu lunch saya x bwak hp ye kawan2)...ade 1 sms dari no yang tak dikenali ;)


hahaha tiba2 rasa terharu sebab, adik ini masih ingat saya..hehehe...die cume nak inform kat saya yang die tak dapat join Khemah Ibadah kali ini sebab die balik kampung..saya pun beritahu kat die yang saya x join jugak then die terus call saya..serius terkejut...hehehe tapi borak2 la jugak ngan adik ni...hehehe suke suke terus rindu ngan kenangan yang lalu...ewah (*_*)v





nota kaki : haha semalam makan ngan kawan2 lame..die usik pasai "kamu"..uhuks...lame da x ingat kat "kamu" ..tp la ni saya pandai jawab da...ayat x boley blah...nak tau ape "takpe la, die ade kosong 3 lagi"...terdiam sume...wakakakakakaka...padan muka korang...but i'm not that kind of person la if tamat , tamat la...(-_-)v




 

Blog Template by BloggerCandy.com