xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: Manny o Manny

Followers

Thursday, July 1, 2010

Manny o Manny

Walaupun aku rasa sudah lambat untuk mengupdate pasal kehilang si manny ku..ok fine korang tau x sape manny... hukhuk sedey nak cerita...manny ni bersiri w595 ok...baru je genap umur setahun lebey.. ok fine, mcm ni ceritanya...last week sepatutnya ada sesi re-union bersama geng 2 capatain ..hahaha tapi wawa , bawang and nana x dapat join..so hari sabtu petang tu..kami ke bukit jalil untuk mengambil si mama yan turun dari JB..So alang2 dah keluar aku pun mencadangkan satu aktiviti iaitu melawat i-City..mase tu dah nak dekat maghrib

sampai shah alam dalam kui 7.00 kami pun bercadang Maghrib dulu di Petronas. Sambil tu leh tengok wedding album puan sue yang baru siap...Excited ni...(*_*)..masing2 suke2 gak la dalam surau sehingga ada jemaah lain datang baru slow sket suara masing2...hehehe masa nak ambil air sembahyang tu..ade seoang girl ni pandang aku semacam( aku pun pandang la ...mane latau member lame) mase ni serius tak rasa pape...then after semayang aku gi la kat beg..then tak jumpe si manny.aduyai..poning da(*_*)...mase sembahyang tadi rasa mcm dengar bunyi..x kusyuk huhuhu...then aku terus berlari ke kereta..sambil mencari2...tak jumpe jugak...pusing berkali2 memang sah telah diambil orang..adakah perempuan tadi..entah la...muka die je yang aku ingat sampai sekarang...(-_-")

aku call2..orang tu reject... ok...orang tu pencuri la...dak2 lain sms suh pulangkan and mcm2 la...tapi takde response...aku redha je la...ibarat nasi da jadi bubur la ni...takpe la rezeki ditarik balik..Then kami pun teruskan perjalanan kami sume ke i-city..ok gak la tempatnye...cantik ngan lampu2..pas gi i-city tu singgah tesco beli barang2 tuk picnic esok...

ok nak pendekkan cerita...kui 12 lebih mase kiteorng picnic kat sungai congkak...daoat sms dari aku ok..(fon yang hilang tu la).. "plez send owner name and address"...wow educated gak budak ni..speaking london die..tapi rase macam pelik plak..ni die baru 1st time mencuri ke..tapi tak kisah la sampai sekarang aku x dapat apa2 pun ...bajet dia akan pulangkan simcard ..kalau die baik hati die pulangkan si Manny..tapi bak kata kawan2 aku jangan mengharap sangat nanti keciwa...hukhukhuk esok da genap 6 hari si Manny tiada..:'(

ok ni la si Manny...rindu same kamu manny ..

last monday da replace ngan sim card baru...no still same ye kawan2 ku sekalian...hehehe tapi handphone pakai cik syasya punyer sebab die tak pakai da..lagipub takde bajet la nak beli hp ni..hukhukhuk nak bulan puasa and raya da pun...kene jimat...jimat la snagt..kuikuikui..
ok la ni ..ini lah si nokky...memandai je aku kasi name...hehehe




nota kaki : esok last day untuk dis week aku kasi alamat ofis aje...if pencuri tu nak pulangkan..die akan pulangkan..dah dah ayu sila jangan mengharap :P



2 comments:

Arysha Ismael said...

wowo....org london kot curik phone ko tuh..hahaha..sure rasa panas ngan sms2 yg diterima..hahaha..bley plak..dah amek pastu nk sms gitu2 plak..bijak laksana bulan2 bintang caprociron la..nyway..aku harap si pencuri tu ikhlas nk pulangkan hp ko..at least xde la level die sebagai pencuri sgt la mangkuk kan..kalu die pulangkan pun..masih la digelar pencuri tapi bley dikatakan pencuri berati perut la.. hahaha

Apple Cute said...

kaychah : hahaha die tak kasipun ...xtau ape tujuan die minta alamat..selamat aku x kasi alamat rumah...bahaya gak kan..huhuhu :D

 

Blog Template by BloggerCandy.com