xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: ~life & work~

Followers

Thursday, February 5, 2009

~life & work~

aku tulis blog ni di rumah.Akhir2 ni sangat sibuk..aku melakukan 2 pekerjaan bersama 3 bos..
1)Edit SDD ESS with the latest screen(Bos1:Mr. B)
2)ORM - development(Bos2: Mr. L)
3)Portal-Applikasi(Bos3: Mr C)
hoho.. for the sake of the company..
wahatever pun aku still tak dapat menyiapkan ORM aku..Kadang2 rase sangat segan nagn kawan2 yang lain..
Tapi..memang pun ape yang aku belajar dalam mase 6 tahun tak sama dengan bidang yang aku kerja sekarang.
betul2 x sangka yang aku akan terlibat ngan pekerjaan seperti ini..wakaka gara2 training kat infosys la nie...hehe
tapi aku memang da timbul minat dalam bidang ini..menarik..if tak takkan la " my super super senior from AIKOL" menceburi bidang ini..dan sekarang da jadi boss besar..lagi ar takde basic langsung..kirenya jadi Idola la nie..hukhuk...
tapi ini tidak bermakna cita2 ku untuk menceburi bidang kejuruteraan telekomunikasi terpadam..Aku yakin bahawa ke dua2 bidang ini berkait rapat..insyaAllah..jika itu yang tersurat aku redha..aku hanya merancang tapi hanya Allah yang boleh tentukan..

Teringat soalan quiz dalam satu subject ku mase belajar dulu...

1)Bilakah Telefon tercipta?
10th march 1876
2)Siapakah yang mencipta telefon?
Alexander Graham Bell
3)Siapakah pembantu kepada AGB dan apakah perkataan pertama yang dilafazkan?
Thomas August Watson -->"Mr Watson Come here,I want to see you"

cop!! korang paham tak nape aku nk tulis soalan2 nie..hahaha aku pun tak paham...

2 comments:

chUNk said...

hehehe..rajin nye ayu...

aku dh pening2 dh ni..huhu..alaa..knape ko nk segan..tapi kan, aku pon segan gak..huhu...

xpe2..kite usaha lagi...

dd dudu said...

ermm ilmiah nye entry ko ni
pu~~

 

Blog Template by BloggerCandy.com