xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: EK ELEH GAK LA

Followers

Thursday, February 12, 2009

EK ELEH GAK LA

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog with sixteen random things, facts, habits or goals about you. at the end choose ten people to be tagged, listing their names and why you chose them. don’t forget to leave them a comment (”you’re it”) and to read your blog. you can’t tag the person who tagged you. since you can’t tag me, let me know when you’ve posted your blog, so I can see your weirdness.

hukhuk kene tag ngan didi or dudu or awek kuku...or penyebar virus"hukhuk" ni...mcm mane ek...nak cari idea ape ni...16 plak tu...aku decide nak bagi 4 cerita zaman sek rendah 4 cerita zaman sek men 4 cerita zaman study kat uia and 4 cerita selepas blajar...leh ke mcm tue?? layan je la

1)mase kecik2 waktu tadika ,,,aku teringat waktu makan..kiteorng kene baca doa bersama2..then serentak berkata " jemput makan cikgu,,,jemput makan kakak"...haha kakak ditujukan kepada mak aku yang menjadi pembantu tadika diwaktu itu sampai la aku da besar...ishk2 anak die pun kene panggil mak die kakak...klaka tak...FYI sampai skarang budak2 tadika masih mengggelarkan mak sebagai "kakak"...hehe

2) pastu aku bersekolah di SRK Alor Gajah 1..mase tu ade 6 buah kelas...Aku x ingat aku kelas ke berape...either yang 1st or second..da tua2 ni cepat pelupa la aku ni...tp yang aku ingat tak pernah la aku dapat top 10 ...wahahah...pastu darjah 3 aku berpindah di sekolah kat sebelah kg aku...iaitu sek keb melekek..sekolah tue ade 1 kelas je...kat sini la aku leh jadi top 3..wink2*..beselah sek kampung...tapi aku suka sangat sebab kawan2 best..

3)mase aku darjah 5,,,abang ku darjah 6 dan adikku darjah 2..mak ayah aku bangga giler la sebab sume anak2 die jadi solo nasyid ...aku pun tak paham...tapi sekarang suara da tak mcm dulu...nyanyi pun sumbang...haha tul x?

4)DD ni bukan tiru..tapi memang kite mempunyai masalah yang same iaitu pasal tudung...hahaha aku terkenal dengan pengawas yang tak reti lipat tudung...kirenye pengawas paling selekeh la...hohoho..asyik2 kene tegur ngan cikguku yang bernama " pn hamidah"..

5)masuk cerita sekolah menengah..aku pun macam ummu sangat nakal...tapi aku malu nak ngaku...ade 2 kesalahan besar yang aku lakukan...nak citeke ? cite je la..." the past can't be change, but the future still in your power rite??"... mase form2 ...ade lah cikgu BM aku yang sangat " kurang digemari" oleh sume orang...disebabkan da tak tertahan memndam perasaan..terjadilah satu kisah didalam kelas kami..cikgu bm tu masuk...then terus die kate" nape kelas kamu ni telanjang??...kiteorng terpinga2...rupe2nye langsir kelas kami..kami buka untuk di cuci...sesuai ke word tu bg seorang cikgu BM?? pendam je rase marah...pastu tgh ngajar..adelah die suh kami bg pepatah melayu...mase tue aku gurau2 jerk nagn kawan sebelah meja aku iuatu "aiinaa"..kate kat die " jgn makan tahi ayam"...niat bergurau jerk..pastu terus die kate aku "bodoh!!!"...memg aku sakit ati giler ar mase tu...mase die kuar p toilet...aku pun amik la kapur kat papan hitam...then conteng kat kerusi die...sume orang dalam kelas tu menyokong perkara tue...dari 1 calit jer..terus menjadi calitan yang besar.....bayangkan la...Tapi nasib kami kurang baik...bile die masuk je,,die perasan ttg calitan di kerusi die...terus die mangamuk tak ingat dunia..then aku mewakili kawan2 ku yang lain mngaku salah di atas perbuatan itu dan di denda membersihkan kembali kerusi itu...hukhuk..(giler pjg plak yang cite no 5 ni)

6) mase form 3 sekali lagi aku buat hal...time 2 lagi 2 bulan nak pmr...kerana agak tertekan duk di asrama..aku n 6 kawan ku yang lain telah "fly" diwaktu malam..azctually kiteorng fly siap bitau kat makcik gurad lagi tu"...tapi sampai jer di bawah kami terserampak dgn tukang masak kami...die la yang report kepada warden..hukhuk..dan resultnye kami sume kene buang..hoho...kesian kat mak ayah aku..(ishk2)..tp sebnarnye diorang suke je aku duk umah...leh tengok2kan adik2 ku yang lain..

7) bila form 4 plak...tiber2 jer..try apply duk asrama balik...guess what...di terima plak tu...then terus dilantik jadi vice president asrama...korang percaya tak?? hoho tu la aku pun tak percaya...same la kes ngan best fren aku "fara"..siap jadi setiausaha asrama"(tq to senior yang melantik kat kami ..dan tq to junior yang vote for us)..hehe

8) form 5 korang percaya tak..dalam kelas aku ade 21 orang jer (20 perempuan 1 lelaki)..hoho..lelaki2 ramai di kelas sastera..hukhuk cian kat kami..tak leh cuci mata..

9) disebabkan latar belakang di sek dulu2 yang x pernah ade classmate lelaki accept ammar(satu2nye dak kelas aku)...aku sangat fobia dengan lelaki...mase matrik dulu..aku jalan ngan kawan aku...namapak je dak lelaki jalan depan kiteorang...aku dengan pantas tarik kawan 2 aku tuk jalan di tempat lain(sampai begitu skali response aku mngalahkan budak2 pompuan yg sekolah pompuan shj)...

10) berat badan aku bertambah bile masuk 1st year di gombak...naik giler2 la...mane tak nyer...asyik makan je keje aku..hohoho

11) mase 2nd year...aku join Wataniah..percaya x " saya 6166171 captain hidayu..." cit perasan giler la jadi captain...saye pbt jer...hohoho tapi waktu ni la penyakit fobia aku sembuh sepenuhnyer...ahaks

12)zaman belajar ni aku suka study last minit..hoho amalan yang sangat tidak bagus...tapi aku rase sangat bagus...hohoh..ala aku tau korang sume pun same..

13)pas tamat belajar ...aku dapat offer p training kat india...disebabkan training tu la...aku berada di opis nie...hukhuk dan bermula la kehidupan aku as developer...memg tak pernah aku sangka...dan aku tak pernah tau pun bidang kerja ni pun ade...if x takde la aku tulis blog ni...(terpengaruh ngan ezzan) dan x la aku kenal dd yang sudah men" tag" aku kali ini...hahaha

14)Aku sebenrnya sangat pemalas nk drive...thats y bile ade je orang lain dalam kereta aku...aku suh die drive...tul x korang?(ummu ke ezzan ke dd ke...) ...cume kat uia jer captain2 lain paksa gak aku drive...wakaka so terpaksa la...

15)baru aku perasan pas abis blaja network sesame manusia yang lain semakin meningkat...dan aku perasan makin kite tua ...makin kite sensitif( khas tuk lizet)...tapi yang aku tau aku sangat sayang kan persahabatan...hukhuk

16) sekarang ni aku on diet bersama captain2 yang lain except si keding shasha..hohoh tu pun lepas di tegur oleh jiran umah sebelah yang same2 skrang menaikkan badan...ahaks...say no to "rice"..leh caye ke aku diet????

sbenarnye aku tak suke nak tag2 orang nie...tpi aku terpaksa gak coz aku da kene so
Aku nak tag
1) k-on yang suka gelak--> ex-project leader aku di infosys
2) kaychah yang sempoi--> best buddy aku di infosys
3)ana yang cumil--> ex-housemate mase kat mmu


~lalala~

6 comments:

dd dudu said...

siriyes nombor 6 tu? :o

ayu otai giler ko dulu hihi (eleh aku ckp org heww hew)

Apple Cute said...

hoho...kiteorng mase kat sekolah di gelar geng ninja turtle..malu mase tue..hukhuk..
tapi satu kenangan yang best utk diingati gak la...tapi sekarang da x nakal mcm dulu tau...ye ke??

zieda said...

hukhuk...
huiyo..ayu de ms buat tag ni..hahaha
(perli sket)
yu ko pndi nyanyi ea?
best woo..nk dgr sket..
untuk pengetahuan umum cik ayu ni die da retire nyanyi di belakon lak..
ala...liyana jasmay tu...tu nama glamor die..betul kn yuyu?
yuyu ni memg nakal ea ms kecik..hukhukk...
tidak ku sangka...

chUNk said...

hahahaha...bagus2..gigih wat tag..tapi, betol kah ini ayu yg sangat ayu??

rupe2 nye nakal ko ni ek yu.. :P

Apple Cute said...

zieda--> korang persan tak alu layan blog dikala aku tension je!!!..haha at least aku leh release...

chunk--> haha aku ni nakal tapi cute...cit terangkat bakul sendiri la plak...

Arysha Ismael said...

Wei sori babe,xpasan plak kn tag ngan ko.haha.aku mmg sempoi.rawk je.br blk dr langkawi la.burn muka den..huhu

 

Blog Template by BloggerCandy.com