xmlns:fb='http://ogp.me/ns/fb#' Apple Cute: Mode : Bengang

Followers

Tuesday, June 7, 2011

Mode : Bengang

Hari Jumaat aritu aku ke Sunway Piramid nak tanye pasal maxis blacklist. Memang masa 1st year dulu hujung tahun 2003 aku and kawan aku ina guna nama aku register maxis line.. tapi kiteorang da terminated..bayar 420++ la jugak..tup2 kate blacklist.. check ada baki rm51.50 setiap 2 akaun tu...malas nak cerita panjang...bayar je la...so total rm103.00 la...pastu si staff tu kate " akak ada blacklist kat celcom jugak tau "... aku terkejut.,..helllo i tak pernah gune celcom ok !! pelik betui la...


Then sabtu aritu i call careline celcom...sah ada orang gune IC aku register line celcom...since 17 July 2003- 13 OGOS 2004...gerammnye...dah la alamat di ampang.. Mase bulan 7 tu aku kat matrik PJ lagi yer..memang pernag IC aku hilang / tercicir...tapi x sangka la plak...ada orang guna IC aku ni...


Tadi aku p Celcom Pekeliling nak mintak borang permohonan dulu la..tapi staff dia tak kasi.. dia suruh aku buat Report Polis, Akaun sumpah , surat beranak and bil air/ elektrik...kalau setakat benda ni je...baik aku x payah datang...baca kat blog2 lain pon aku tau da...grrr... takut la tu..siap tanya nama mak aku lagi...tgok kat database die nama mak aku berbeza ok...siap pesan kat aku .. kalau kes macam ni amik masa yang lama ye dik...hello... x kisah la lama ke tak...xkan aku nak bayar benda yang aku x pakai... kalau setakat 20 ringgit tu takpe la..same je ongkos aku untuk minyak semua..hahahahha ni RM 615.07... Boleh bayar advance duit kereta aku k dari bayar kat ko :P

takpe la...for me celcom punya registration x berapa secure ..orang lain boleh senang2 je register guna IC.. cuba la celcom ko buat statistik report polis yang ko dapat..ishk2... tak baik tau ko aniaya orang..:P


nota kaki: emosi terlebey arini...hehehe ^_~



9 comments:

SundaeCone said...

gile beb...kalo aku pn aku hangin...byk kot org tuh gune 600++..ni mesti gayut ngan awek ni.. grrrrrrrrrr

Siti Mas Hidayu said...

tu ar pasal...malas nye nak p bali polis..then p buat angkat sumpah...aduyai...banyak step..grrrr...

ahmad shahrul nizam ab ghani said...

600++ tu...aku dah boleh gune bayar ptptn tuh. hahahaha

NoEn said...

kecik..kesian kat ko!!!jahatnya org tu..sabar eh..

Siti Mas Hidayu said...

yeo : ahah tau takpe...dah la banyak step kene buat aduyai...buang masa n tenaga je...

airin diana said...

Ayu,sakitnye ati klu mcmtu.mmg free2 la plak kn byr utk org yg jahat itu.dhla curi ic,phone line pn nk curi gk.mcmn masa dia register?takkan org celcom tu x tgk muka dia lain dr dlm ic?

Siti Mas Hidayu said...

kak long : tu la pasal. mase tu pekerja celcom tu fikirkan performance die kot, so ramai customer,income pun masyuk..hehehe soal betul ke tidak die x amik kire....^_~

Siti Mas Hidayu said...

noen kecik : memang sabar je ni pon..hehehe ^^

onedurrani said...

ayu...byknye step...pdhal bkn salah kite pun...geram pulak rsnye..anyway,arap ko bersabar...;)

 

Blog Template by BloggerCandy.com